aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνοιχτός «φάκελος» το αριστερό άκρο

Ανοιχτός «φάκελος» το αριστερό άκρο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Από τη στιγμή που πολύ δύσκολα μπορεί να επιστρέψει ο Φορτούνα, η ΑΕΛ είναι υποχρεωμένη να κινηθεί για την απόκτηση άλλου αριστερού μπακ. Η Μπράγκα βάζει δύσκολα για επιστροφή του Αγκολέζου ποδοσφαιριστή και η ομάδα της Λεμεσού ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του. Ως γνωστό, οι γαλαζοκίτρινοι είναι σε συζητήσεις με τον 22χρονο Ισπανό Αμπέλ Μορένο, ο οποίος αγωνιζόταν στην Πονφερατίνα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, μετρώντας 17 συμμετοχές.

Αν τελικά αποκτηθεί ο νεαρός αμυντικός, θα πάρει θέση στον Κατάλογο Β’ και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μια ακόμη θέση ανοικτή για την ενίσχυση της ομάδας. Ο Μορένο άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σεβίλλης, ενώ αγωνίστηκε και στην Κόρντομπα. Είναι αρκετά μαχητικός, γρήγορος και με καλή τεχνική κατάρτιση και ταιριάζει στο προφίλ των παικτών που θέλει στην ομάδα ο Μπρούνο Μπαλταζάρ. Φυσικά, ως αριστερός μπακ μπορεί να αγωνιστεί τόσο ο Ανδρέας Αβραάμ όσο και ο Σωτήρης Βασιλείου. Στην περσινή σεζόν υπήρχε σιγουριά και ασφάλεια λόγω της παρουσίας του Φορτούνα στο αριστερό άκρο, και αυτός θα είναι και φέτος ο στόχος της ΑΕΛ, να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, μετά την κοπιαστική εβδομάδα στις Πλάτρες οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στη Λεμεσό και σήμερα θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους προπόνηση στο γήπεδο της ΑΕΖ στο Ζακάκι (18.30), παρουσία των οπαδών της ομάδας. Εν τω μεταξύ, αύριο η ΑΕΛ θα μάθει και τον αντίπαλό της στον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ την Τρίτη οι γαλαζοκίτρινοι θα αναχωρήσουν για τη Βουλγαρία (Σόφια), όπου θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Εκεί θα δώσουν και δύο φιλικά παιχνίδια κόντρα σε Μπότεφ Πλόντιβ (21/6) και Λοκομοτίβ Πλόβντιβ (23/6). Αυτά θα είναι και τα μοναδικά τεστ της ΑΕΛ, ενόψει των διπλών αναμετρήσεων στην Ευρώπη. Με όση ετοιμότητα θα έχει και οπλισμένη με δίψα για διάκριση, η ομάδα, θα έχει σε πρώτη φάση την πρόκριση στον β’ προκριματικό γύρο και στη συνέχεια, όπου την βγάλει η πορεία της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ