O Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Ολυμπιακό στον 3ο τελικό της basketleague με 73-58 στο ΟΑΚΑ και να κάνει το 2-1 στη σειρά. Ρίβερς, Καλάθης και…παγκίτες οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των νικητών, τεράστια συγκίνηση για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου.
Σ’ αυτόν τον τελικό οι απαντήσεις στα συνήθη ερωτήματα ήταν εύκολες.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί ο Πασκουάλ άνοιξε πάρα πολύ το ροτέισον και πήρε πράγματα από όλους τους παίκτες του. Ακόμα και ο Ογκαστ, όσο χρησιμοποιήθηκε, πρόσφερε λύσεις σε άμυνα και επίθεση κάνοντας τον προπονητή του να τρίβει τα χέρια του.
Διαβάστε επίσης: Ανατριχίλα στο ΟΑΚΑ με το σύνθημα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο
Τις βάσεις βέβαια τις έβαλαν οι βασικοί. Ο Ρίβερς και ο Γκιστ στην αρχή, ο Σίνγκετον στη συνέχεια, ο Καλάθης σε ύστερο χρόνο. Από το 18-9 πήγαμε στο 20-20 αλλά ο Ολυμπιακός ήταν φανερό πως δεν ήταν καλά-επιθετικά κυρίως- για να υποστηρίξει την ανατροπή.
Με το τρίποντο του Καλάθη στο φινάλε του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πήγε τη διαφορά στο +10 και από εκεί και πέρα δεν χρειάστηκε να κοιτάξει πίσω παρά το σωρό των χαμένων βολών. Ο έλεχος δεν χάθηκε ούτε κατά διάνοια και η διαφορά συνεχώς μεγάλωνε αφού ο Ολυμπιακός έμοιαζε αδύναμος για να αντιδράσει.
Ουσιαστικά από το 63-44 και μετά, δεν υπήρξε ματς, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μείωσε στους 9. Στην πραγματικότητα ο Παναθηναϊκός ουδέποτε ανησύχησε.
To Live της αναμέτρησης: