aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνεβασμένος και αποφασισμένος

Ανεβασμένος και αποφασισμένος

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων έχει να χάσει εδώ και πέντε μήνες, όμως το ζητούμενο πλέον δεν είναι απλά και μόνο να διατηρήσει την εν λόγω επίδοση, αλλά μέσα από τα παιχνίδια που ακολουθούν να πλησιάσει τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. Το σημερινό ματς με αντίπαλο την Ομόνοια, δεν ισχυρίζεται κανείς πως είναι εύκολο, ωστόσο ο Απόλλων μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλές εμφανίσεις και θα ξαφνιάσει πολλούς εάν δεν μπορέσει σήμερα να επαναλάβει τον καλό εαυτό του. Το ζητούμενο, φυσικά, είναι η καλή εμφάνιση να συνοδευτεί με νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή προέρχεται από την εντυπωσιακή ανατροπή και νίκη επί της ΑΕΚ, η οποία προσέδωσε πολλούς τόνους ψυχολογίας στους ποδοσφαιριστές. Μπορεί οι κυανόλευκοι να μην είναι σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση, όμως το μόνο που θέλουν είναι να κερδίζουν τα παιχνίδια τους, έτσι ώστε να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για τον τίτλο, χτυπώντας ρέστα στα δυο ματς που έχουν να δώσουν με τον ΑΠΟΕΛ στη φάση των πλέι οφ.

Υπάρχουν ένα-δύο ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο οι κυανόλευκοι θα παραταχθούν στον σημερινό αγώνα. Ο Ρομπέρζ δεν θα αγωνιστεί  λόγω της τιμωρίας του, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ούτε ο Σεμέδο. Ο Πελαγίας, μάλλον θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας και ο Κυριάκου που θα μπορούσε επίσης να αγωνιζόταν ως κεντρικός μπακ θα διατηρηθεί στη μεσαία γραμμή, δίπλα από τους Σατσέτι, Ντα Σίλβα. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Γκόμες. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μείνει εκτός ο Βασιλείου που μετρά πολύ καλές εμφανίσεις. Ο Γκιέ Γκιέ, αποτελεί την επικρατέστερη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης, ενώ είναι έτοιμος και ο Μαγκλίτσα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Βάλε θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στα άκρα οι Σέρζιο (δεξιά), Βασιλείου (αριστερά). Ο Βινίσιους με τον Πελαγία θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και οι Σατσέτι, Κυριάκου θα κινούνται λίγο πιο μπροστά. Τα καθήκοντά τους θα είναι διπλά, δηλαδή να αναχαιτίζουν και να κουβαλούν την μπάλα στην επίθεση. Πιο μπροστά και λίγο πιο πίσω από τον Γκιέ Γκιέ θα είναι ο Ντα Σίλβα και στα άκρα οι Πέδρο, Παπουλής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ