aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνεβαίνει ο Ζούνιορ ξεχωρίζει ο Σίλβα…

Ανεβαίνει ο Ζούνιορ ξεχωρίζει ο Σίλβα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Υπάρχουν λύσεις και επιλογές στην ΑΕΛ για να υλοποιήσει τους φετινούς της στόχους. Στο προχθεσινό φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα στο «DaNoi Αμμόχωστος-Επιστροφή» (4-3), παρά το γεγονός ότι απουσίαζαν αρκετοί διεθνείς (Νικολάου, Αβραάμ, Ηλία, Γουίλερ, Σοάρες, Βοζίνια,  Ζντραφκόσκι), η ΑΕΛ απέδειξε πως μπορεί να προχωρήσει στο πρωτάθλημα διαθέτοντας μια ανταγωνιστική ομάδα.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ επέλεξε αρχικά τους Γεωργίου, Αϊρόσα, Ζούνιορ, Τεϊσέιρα, Χ. Κυριάκου, Λαφράνς, Γερολέμου, Σίλβα, Μπενίτεθ, Αρουαμπαρένα και Αλνταϊρ, ενώ ως αλλαγή έπαιξαν οι Ντε Λεόνσο, Ρεζέντε και Μίτρεα (στις θέσεις  των Γερολέμου, Χ. Κυριάκου και Τεϊσέιρα αντίστοιχα). Η προσοχή ήταν στραμμένη πιο πολύ στους νεοφερμένους, αλλά και στον Ζούνιορ, ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληροι το παιχνίδι, δείχνοντας πως επιστρέφει δριμύτερος. Παρόλο που δεν θα είναι άμεσα έτοιμος, ο χρόνος δουλεύει και γι’ αυτόν.

Σε όλο το παιχνίδι αγωνίστηκε ο Λεάντρο Σίλβα, ο οποίος δείχνει πως ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έχει καλό κράτημα της μπάλας, μπορεί και δημιουργεί παιχνίδι, ενώ έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ της ομάδας του. Ο Πορτογάλος αποκτήθηκε  για να δώσει το κάτι παραπάνω στην μεσαία γραμμή, όντας αρχηγός της Πόρτο Β και τα πρώτα του δείγματα είναι αρκετά καλά. Ο Μπαλταζάρ τον ήξερε αρκετά καλά και τον έφερε πιστεύοντας πως μπορεί να προσφέρει. Ο Σίλβα δείχνει έτοιμος να μπει άμεσα και στα επίσημα παιχνίδια και να προσφέρει αυτά που όλοι θέλουν να δουν.

Το σίγουρο είναι πως στην ΑΕΛ υπάρχουν επιλογές και όταν θα υπολογίζονται σε μεγαλύτερο βαθμό οι πλείστοι νεοφερμένοι, η κατάσταση θα είναι αλλιώτικη. Οι φίλοι της ομάδας, είδαν την ΑΕΛ να βγάζει καλή εικόνα στην Ευρώπη και το ίδιο θέλουν να διαπιστώσουν και στο πρωτάθλημα. Ο φετινός μαραθώνιος είναι δύσκολος και θα χρειαστούν όλες οι μάχιμες δυνάμεις. Γι’ αυτό και η προσπάθεια του είναι να έχει έτοιμους όλους τους ποδοσφαιριστές του για τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Η δεύτερη «στάση» στο πρωτάθλημα είναι με την Δόξα το ερχόμενο Σάββατο και στην ΑΕΛ θέλουν να φτάσουν σε μια δεύτερη νίκη που θα τους ανεβάσει και άλλο ψυχολογικά. Όλα θα κριθούν στο τέλος και η ΑΕΛ θέλει στο τέρμα της διαδρομής, να έχει κερδίσει όχι απλά εκτίμηση, αλλά και ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ