aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆνετη... κι ας μην έχει Αζάρ (vid)

Άνετη… κι ας μην έχει Αζάρ (vid)

Ο Αλβάρο Μοράτα πήρε… προσωπικά το σόου του Λόφτους – Τσικ από το Europa League και βάλθηκε ν’ αρχίσει να σκοράρει για να φτιάξει πρώτα απ’ όλα τη δική του αυτοπεποίθηση κι έπειτα την Τσέλσι ώστε να παραμείνει και αήττητη αλλά και να συνεχίσει με «τρίποντο».

Αν και οι «clarets» επιχείρησαν να κάνουν τον αιφνιδιασμό ξεκινώντας με όρεξη και αρκετό τρέξιμο, όταν οι «μπλε» προσαρμόστηκαν στα δεδομένα του ματς, όλα έγιναν εύκολα. Στο 22′ από ωραία κάθετη του Μπάρκλεϊ ο Μοράτα πλάσαρε σωστά τον Χαρτ για το 1-0, ενώ, δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Γουίλιαν είχε στείλει τη μπάλα στο δοκάρι. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Ισπανός φορ θα μπορούσε να έχει κάνει χατ-τρικ, αλλά ήταν άστοχος στις ευκαιρίες που του έφτιαξαν οι Μάρκος Αλόνσο και Ζορζίνιο.

Η Τσέλσι έφτασε εύκολα και στο 2-0 στο 57ο λεπτό, με τον δημιουργό του πρώτου γκολ, να γίνεται… εκτελεστής από απόσταση. Με χαμηλό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα διαγώνια για να σιγουρέψει τη νίκη για την ομάδα του Σάρι, έχοντας πλέον συμμετοχή σε πέντε τέρματα στα τελευταία τρία ματς πρωταθλήματος (τρία γκολ, δυο ασίστ) και όντας ο πρώτος Άγγλος που χρίζεται σκόρερ για τους «μπλε» σε τρία σερί παιχνίδια της Premier μετά τον Φλεβάρη του 2013 και τον Φρανκ Λάμπαρντ.

Η Μπέρνλι παρέμεινε πίσω και το πλήρωσε ξανά, με τον Γουίλιαν στο 62′ να κάνει κούρσα από αριστερά, να συγκλίνει κεντρικά και με δεξί σουτ να γράφει εύκολα το 3-0. Δοκάρι είχε ο Ζιρού στο 90′, ψάχνοντας αρκετά το γκολ, όμως δεν το βρήκε ούτε στην έδρα των «clarets», σε αντίθεση με τον Λόφτους Τσικ που στις καθυστερήσεις έδωσε συνέχεια στο προσωπικό του κρεσέντο σκοραρίσματος! Μετά το ευρωπαϊκό χατ-τρικ το βράδυ της Πέμπτης, ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το 4-0 με σουτ από τακουνιά-ασίστ του Μάρκος Αλόνσο.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Χαρτ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Γκούντμουντσον, Κορκ (73′ Γουέστγουντ), Ντεφούρ, Μπρέιντι, Χέντρικ (65′ Μπαρνς), Βόουκς (59′ Γουντ)

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο (78′ Φάμπρεγας), Μπάρκλεϊ, Πέδρο (30′ Λόφτους – Τσικ), Μοράτα (74′ Ζιρού), Γουίλιαν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ