aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Ανέστησε» και την Μπέρνλι η θλιβερή Άρσεναλ!

«Ανέστησε» και την Μπέρνλι η θλιβερή Άρσεναλ!

Δεν έχει πάτο το βαρέλι για την Άρσεναλ…

Οι «κανονιέρηδες» υποτάχθηκαν και στην Μπέρνλι, από την οποία ηττήθηκαν για πρώτη φορά εδώ και 46 χρόνια (!), 0-1 εντός έδρας.

Αυτή ήταν η 6η ήττα στις 8 πιο πρόσφατες αγωνιστικές για την ομάδα του Αρτέτα (1-1-6), που βολοδέρνει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, ενώ έχει σκοράρει μόλις μία φορά στα τελευταία 746 αγωνιστικά λεπτά στην Πρέμιερ Λιγκ! Κι αυτή με πέναλτι…

Στο «Κινγκ Πάουερ», η Λέστερ συνέχισε με… φόρα από την ΑΕΚ και συνέτριψε 3-0 την Μπράιτον με 3 γκολ από το πρώτο μέρος! Έτσι, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Στο «Εμιρέιτς», η Άρσεναλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων κόντρα σε μια παθητική Μπέρνλι, ωστόσο δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων καθώς ήταν φλύαρη επιθετικά.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους «κανονιέρηδες» στο 58’, όταν και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τσάκα για χτύπημα εκτός φάσης.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Λονδρέζους, ήρθε το 0-1 με αυτογκόλ του Ομπαμεγιάνγκ στο 73’, σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ.

Από ‘κει και πέρα, η ομάδα του Αρτέτα δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει, αν εξαιρέσουμε μια φάση του Ομπαμεγιάνγκ, που πλάσαρε εκτός περιοχής, ωστόσο οι αμυνόμενοι έδιωξαν.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους και η Άρσεναλ υποχρεώθηκε στην 4η διαδοχική εντός έδρας ήττα της, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1959!

Στο Λέστερ, η τοπική ομάδα έδειξε τις άγριες διαθέσεις από νωρίς στην αναμέτρηση με την Μπράιτον και συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει κόντρα στους «γλάρους» στην Πρέμιερ Λιγκ (5-2-0)!

Η ομάδα του Ρότζερς άνοιξε το σκορ στο 27’ με πλασέ του Μάντισον, ενώ στο 41’ ο Βάρντι έγραψε το 2-0 από κοντά. Τρία λεπτά αργότερα ο Μάντισον πέτυχε ένα καταπληκτικό τέρμα και διαμόρφωσε το 3-0.

Από ‘κει και πέρα, οι «αλεπούδες» κατέβασαν ταχύτητα κι έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Αναλυτικά, η δωδέκατη αγωνιστική:

Παρασκευή 11/12

Λιντς-Γουέστ Χαμ 1-1
(6’ πεν. Κλιτς – 25’ Σούτσεκ, 80’ Όγκμπονα)

Σάββατο 12/12
Γουλβς-Άστον Βίλα 0-1
(90+4′ πεν. Ελ Γκάζι)

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ 2-1
(1′ Αλμιρόν, 82′ Γκέιλ – 50′ Φέρλονγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Έβερτον-Τσέλσι 1-0
(22′ πεν. Σίγκουρντσον)

Κυριακή 13/12

Σαουθάμπτον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ3-0
(34′ Άνταμς, 62′ Άρμστρονγκ, 83′ Ρέντμοντ)

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ 1-1
(81’ Σλουπ – 23’ Κέιν)

Φούλαμ-Λίβερπουλ 1-1
(25′ Ριντ – 79′ πεν. Σαλάχ)

Άρσεναλ-Μπέρνλι 0-1
(73′ αυτ. Ομπαμεγιάνγκ)

Λέστερ-Μπράιτον 3-0
(27′, 44′ Μάντισον, 41′ Βάρντι)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ