aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνατροπή πρόκρισης η Σάλτσμπουργκ – Όλα μηδέν στην Τσεχία

Ανατροπή πρόκρισης η Σάλτσμπουργκ – Όλα μηδέν στην Τσεχία

Πολύ κοντά στην πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μέσω της διαδικασίας των προκριματικών και μετά από πέντε αποκλεισμούς, βρίσκεται η Σάλτσμπουργκ.

Η αυστριακή ομάδα νίκησε 2-1 την ελλιπή (λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού) Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και έβαλε τα πιο γερά θεμέλια για την πρόκριση. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη προηγήθηκε νωρίς, αλλά δεν άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων, που είχαν περισσότερες λύσεις και έφτασαν στην ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Η ρεβάνς θα γίνει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 9’ άνοιξε το σκορ με άξογο πλασέ του Μπίτον στην αντεπίθεση, μετά από έξοχη μακρινή μπαλιά του Αλμόνγκ. Η Σάλτσμπουργκ, μετά το αρχικό «πάγωμα», ανέλαβε πρωτοβουλίες και βγήκε μπροστά, σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει. Μπερίσα, Ντάκα και Οκουνγκάβα ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων της αυστριακής ομάδας, ωστόσο, το γκολ δεν ήρθε στο πρώτο 45άλεπτο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (49’) η Σάλτσμπουργκ έφτασε στην ισοφάριση με πέναλτι του Σομποσλάι, το οποίο κέρδισε ο Ντάκα. Οχτώ λεπτά αργότερα, έφτασε και στην ανατροπή με τον Οκουνγκάβα. Οι Αυστριακοί έχασαν ευκαιρίες και για τρίτο γκολ και παραλίγο να το πληρώσουν, αλλά ο Μπίτον σημάδεψε στο 70’ το δοκάρι. Τίποτε δεν άλλαξε στο τελευταίο εικοσάλεπτο κι έτσι η Σάλτσμπουργκ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη.

Όλα μηδέν στην Τσεχία

Ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης άφησαν Σλάβια Πράγας και Μίντιλαντ, που ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στην Τσεχία.

Απόλυτη κυρίαρχος ήταν από τα πρώτα λεπτά η Σλάβια Πράγας, η οποία προσπάθησε να βάλει ένα γρήγορο γκολ, που θα της έδινε και ψυχολογία, εκτός από το προβάδισμα. Μπορίλ, Μάσοπουστ και Στάντσιου είχαν τις ευκαιρίες τους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Από την άλλη, η Μίντιλαντ είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, έχοντας μια τελική προσπάθεια, ωστόσο, αυτό που μετρούσε ήταν ότι είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Το πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου το ματς ήταν πιο ισορροπημένο, με τη Μίντιλαντ να βγαίνει από το… καβούκι της. Μάλιστα, αυτή ήταν που είχε μια μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά του Καμπά στο 58’, που απέκρουσε ο Κόλαρ. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο ρυθμός έπεσε, οι ευκαιρίες έλειψαν και το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Έτσι, οι δύο ομάδες θα λύσουν τους λογαριασμούς τους την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στη Δανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ