aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνατροπή με... του Ζάμπιτσερ την «υπογραφή» για τη Λειψία! (vid)

Ανατροπή με… του Ζάμπιτσερ την «υπογραφή» για τη Λειψία! (vid)

Έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζάμπιτσερ, η Λειψία νίκησε με 2-1 τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, μέσα στη Γερμανία, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του έβδομου ομίλου του φετινού Champions League, ανεβαίνοντας παράλληλα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Ο Αυστριακός εξτρέμ «σέρβιρε» το 1-1 στο 49’ στον Λάιμερ, που είχε δοκάρι πριν ακόμα συμπληρωθεί το… πρώτο λεπτό, ενώ με μια «ρουκέτα» πέτυχε το νικητήριο τέρμα της ομάδας του στο 59’. Με τη Ζενίτ να έχει προηγηθεί με το πρώτο γκολ του Ρακίτσκι στη διοργάνωση μετά το 2011 αλλά να μην μπορεί να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα…

Στο πρώτο ημίχρονο οι «ταύροι» ξεκίνησαν… αφιονισμένοι και μετά από… 50 δευτερόλεπτα έφτασαν μια ανάσα από το 1-0. Με το σουτ του Λάιμερ από τα 25 μέτρα, ωστόσο, να απομακρύνεται από τα ακροδάχτυλα του Κερζάκοφ αρχικά και το οριζόντιο δοκάρι στη συνέχεια! Και η συνέχεια, πάντως, είχε κυρίως Λειψία και… ολίγη από Ζενίτ, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να δημιουργούν περισσότερες φάσεις, αλλά να μην σκοράρουν απέναντι στους Ρώσους που αμύνθηκαν με… πάθος και έπαιξαν με αντεπιθέσεις.

Ο Ντριούσι επιχείρησε ένα βολέ στο 11’, στην πρώτη επίσκεψη της Ζενίτ στα καρέ του Γκουλακσί, αλλά αστόχησε, για να ακολουθήσει η χαμένη ευκαιρία του Ζάμπιτσερ στο 14ο λεπτό και το 0-1, κόντρα στη ροή του αγώνα… Όταν ο Ρακίτσκι έκανε ένα «ξερό» σουτ με το αριστερό, από απόσταση 30 μέτρων, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Γκουλακσί και δίνοντας το προβάδισμα στη φιλοξενούμενη ομάδα, στο 25’!

Η Λειψία ανασυντάχθηκε άμεσα και πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν την πέτυχε, τέσσερα λεπτά αργότερα, καθώς από την κεφαλιά πάσα του Μουκιελέ στο δεύτερο δοκάρι η μπάλα έφτασε στον Κλόστερμαν εκείνος όμως δεν σούταρε με δύναμη και έδωσε τη δυνατότητα στον Κερζάκοφ να αποκρούσει. Ενώ στο 40ο λεπτό, μετά από γέμισμα του Ζάμπιτσερ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Βέρνερ κοντά στο σημείο του πέναλτι, εκείνος σούταρε αλλά ψηλά και άστοχα, για να μείνει το 0-1 υπέρ της Ζενίτ μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν μπήκε πάλι δυνατά και στο 49’ ο Κούνια, που αντικατέστησε τον Βέρνερ στο ημίχρονο, έχασε την ευκαιρία να σκοράρει με εντυπωσιακό «ψαλιδάκι», μετά από κόρνερ… Ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα, ήρθε το… πολυπόθητο 1-1 για την Λειψία, με τον Ζάμπιτσερ να πασάρει με τη μία στον επερχόμενο Λάιμερ, ο οποίος σκόραρε με σουτ από θέση μέσα δεξιά!

Έχοντας το μομέντουμ υπέρ τους, οι Γερμανοί έψαξαν και την ολική επαναφορά, για να την πετύχουν εν τέλει δέκα λεπτά μετά και δη με… γκολάρα. Καθώς ο Ζάμπιτσερ έγινε αποδέκτης της σέντρας του Κλόστερμαν από την απέναντι πλευρά, στόπαρε τη μπάλα με το στήθος μέσα στην περιοχή, «όπλισε» και με μια… φωτοβολίδα την έστειλε στο βάθος της εστίας του Κερζάκοφ!

Ο Σεργκέι Σέμακ έριξε στο ματς τον Οσόριο στο 65’ κι εκείνος πήγε να τον δικαιώσει μετά από τρία λεπτά παρουσίας του στο γήπεδο, όταν από… αναμπουμπούλα στην περιοχή, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Βενεζουελάνος αμυντικός βρέθηκε αμαρκάριστος αλλά το σουτ του ήταν άστοχο… Στη συνέχεια, ο ρυθμός του ματς έπεσε… φυσιολογικά, για να διατηρηθεί έτσι το ως τότε 2-1 μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αλί Παλαμπιγίκ.

Τα σημερινά αποτελέσματα:
Λειψία – Ζενίτ 2-1 (49’ Λάιμερ, 59’ Ζάμπιτσερ – 25’ Ρακίτσκι)
Μπενφίκα – Λιόν (22:00)

Η βαθμολογία στον 7ο όμιλο:
1. Λειψία (4-4) 6
2. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (5-4) 4
3. Λιόν (3-1) 4
4. Μπενφίκα (2-5) 0

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Λειψία (05/11)
Λιόν – Μπενφίκα (05/11)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ