aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνατροπή και με την βοήθεια του βοηθού η Σίτι (vid)

Ανατροπή και με την βοήθεια του βοηθού η Σίτι (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο απέναντι στην Άρσεναλ στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως με τους Λιρόι Σανέ – Κέβιν Ντε Μπρόινε να είναι σε τρομερή ημέρα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και με το τελικό 2-1 να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν μια δίκαιη νίκη, στην οποία πάντως είχε… συνεισφορά και ο βοηθός περισσότερο στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Στους επτά η διαφορά από την πρωτοπόρο Τσέλσι για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που πέρασε δεύτερη και περιμένει γκέλα της Λίβερπουλ στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ κόντρα στην Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» για να παραμείνει εκεί. Σημαντικό έδαφος έχασαν οι «κανονιέρηδες» μετά τη νέα τους ήττα (και πάλι με ανατροπή από το υπέρ τους 1-0), παραμένοντας για ακόμη μία αγωνιστική στους 34 βαθμούς, όσους έχουν και οι «κόκκινοι» δηλαδή, αλλά με ματς λιγότερο. Το κακό γι’ αυτούς είναι πως η Τότεναμ μείωσε στον πόντο μετά την δική της ανατροπή απέναντι στην Μπέρνλι επίσης με σκορ 2-1.

Μόλις τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν οι παίκτες της Άρσεναλ για να ξεκλειδώσουν την όχι και τόσο καλή άμυνα των γηπεδούχων, καθώς με τρεις πάσες -η καθοριστική από τον Αλέξις Σάντες- και τελείωμα του Θίο Γουόλκοτ μετά από ωραία κίνηση στον χώρο έγινε το 1-0. Τεράστιο μερίδιο ευθύνης φέρει ο Νίκολας Οταμέντι, που όχι μόνο δεν αντιλήφθηκε τον αντίπαλό του στην πλάτη του, αλλά δεν έκανε και απολύτως τίποτα, έστω μια προσπάθεια, για να τον σταματήσει.

Στο επόμενο λεπτό ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-1, όμως από σέντρα του Κέβιν Ντε Μπρόινε είτε θα έπρεπε να είναι ένα βήμα πιο μπροστά είτε λίγο πιο ψηλός για να φτάσει με άνεση στην μπάλα. Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει, και με την μπάλα να παίζει κακό παιχνίδι στον Άγγλο εξτρέμ με τα φάλτσα της, πέρασε εκτός. Από εκείνο το σημείο και για πολλή ώρα το ματς υστέρησε σε μεγάλες φάσεις, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που έδιναν κυρίως τον ρυθμό έχοντας περισσότερο την κατοχή στα πόδια τους.

Τη… μονοτονία έσπασε μια κεφαλιά του Γουόλκοτ από σέντρα του Μονρεάλ, με τον Κλαούντιο Μπράβο να έδειχνε να έχει τη φάση εάν η μπάλα κατευθυνόταν προς την εστία. Στο 42′ ο Λιρόι Σανέ έστειλε μήνυμα για το τι θα ακολουθούσε στο δεύτερο μέρος, όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια και χαμηλή σέντρα κέρδισε κόρνερ για τους «πολίτες», το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ο Γερμανός μπήκε ορεξάτος στο χορτάρι μετά την ανάπαυλα και μόλις δύο λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα έκανε και το 1-1. Κινούμενο στον χώρο, στα όρια του αντικανονικού (σ.σ πάρα πολύ δύσκολη φάση σε real time, το άφησε ο βοηθός και ίσως έκανε καλά) το ένα από τα καλοκαιρινά αποκτήματα του Πεπ εκμεταλλεύτηκε την εξαίσια λόμπα του Νταβίδ Σίλβα και αφού περιστράφηκε για να πάρει σωστή θέση, εκτέλεσε τον Πετρ Τσεχ.

Οι δυο τους ήταν πρωταγωνιστές και στο 61′, στην επόμενη δηλαδή μεγάλη στιγμή του αγώνα, με τον Τσέχο γκολκίπερ να προλαβαίνει και να βγαίνει στην δεξιά του γωνία για να στείλει με το σώμα σε κόρνερ το πλασέ του αντιπάλου του, που σε παρόμοια φάση με αυτή του γκολ βρέθηκε μόνος του από πάσα στον χώρο – αυτή τη φορά από τον Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος ήταν εκείνος που τέσταρε κατά σειρά τα αντανακλαστικά του θρύλου της Πρέμιερ Λιγκ, κι αφού δεν το κατάφερε, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τον Στέρλινγκ. Με μια τρομερή… τσακ-μπαμ μπαλιά μισού γηπέδου, ξέροντας ότι κάποιος θα ακολουθεί ή ακόμη καλύτερα έχοντας δει τον συμπαίκτη του, ο Στέρλινγκ πάτησε περιοχή και μετά από προσποιήσεις ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα. Το γκολ δεν θα έπρεπε να καταλογιστεί καθώς στη φάση μπήκε και ο Σίλβα, και παρά το γεγονός πως δεν ακούμπησε την μπάλα άπλωσε το πόδι του ενώ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Χωρίς φάσεις κύλησαν τα υπόλοιπα λεπτά και έτσι το 2-1 ήταν το αποτέλεσμα του ματς.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Σαμπαλέτα (46′ Σανιά), Οταμέντι, Κολάροφ, Κλισί, Φερνάντο, Τουρέ, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (84′ Ιενάτσο), Σανέ (76′ Νάβας), Στέρλινγκ

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγιερίν, Γκαμπριέλ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλάν (75′ Ζιρού), Τσάκα, Γουόλκοτ, Εζίλ, Ιγουόμπι (65′ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν/78′ Ελνένι), Αλέξις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ