aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνατροπή και αφεντικό η Πορτογαλία (vids)

Ανατροπή και αφεντικό η Πορτογαλία (vids)

Μια Πορτογαλία επιθετική, όχι σαν και αυτή που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια είδαμε στην Πολωνία, τουλάχιστον για 45 λεπτά, με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να νικά και στο δεύτερο ματς του ομίλου και να παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρωτιά.

Χαμός έγινε από νωρίς στο πρώτο μέρος, καθώς στο 18′ ο Κουρζάβα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρουί Πατρίσιο έκανε κακό υπολογισμό και ο on-fire επιθετικός της Τζένοα, Πιάτεκ, με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Πολωνούς (1-0). Οι Πορτογάλοι αντέδρασαν καλά, ανέβασαν απόδοση, πίεσαν και στο 31′ ο Πίζι έφυγε από δεξιά και γύρισε στον Αντρέ Σίλβα που είχε την πιο εύκολη δουλειά να ισοφαρίσει από κοντά (1-1). Η ομάδα του Σάντος γύρισε το ματς στο 42′ όταν ο Ρουμπέν Νέβες έκανε τρομερή μακρινή μπαλιά στην πλάτη του Γκλικ, ο Ράφα Σίλβα έφυγε τετ-α-τετ με τον Φαμπιάνσκι, όμως ο στόπερ της Μονακό επέστρεψε και παρότι λίγο έλειψε να κάνει φανταστική επέμβαση με τάκλιν, πέτυχε αυτογκόλ για το 1-2.

Οπως έκλεισε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο. Με γκολ για τους Πορτογάλους. Ο Μπερνάρντο Σίλβα ξεκίνησε από δεξιά συγκλίνοντας, απέφυγε όποιον τον ακολούθησε και από το ημικύκλιο έκανε το σουτ στη γωνία νικώντας τον Φαμπιάνσκι. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάτι άλλο να χάσουν, βγήκαν μπροστά και βρήκαν γκολ στο 75′. Στην εξέλιξης μιας φάσης που ίσως η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη την πλάγια γραμμή στην κούρσα του Γκροζίτσκι, ο Κούμπα Μπλαζικόβσκι με τρομερό βολέ εκτός περιοχής μείωσε σε 2-3 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Πολωνία (Γέρζι Μπρζέτσεκ): Φαμπιάνσκι, Γέντρεϊτσικ, Γκλικ, Μπερεζίνσκι (46′ Κετζιόρα), Μπέντναρεκ, Κλιχ (63′ Μπλαζικόβσκι), Κριχόβιακ, Ζιενλίνσκι, Κουρζάβα (64′ Γκροζίτσκι), Λεβαντόβσκι, Πιόντεκ.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Μάριο Ρουί, Ζοάο Κανσέλο, Ρουμπέν Ντίας, Πίζι (75′ Ρενάτο Σάντσες), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρούμπεν Νέβες, Ράφα Σίλβα (85′ Ντανίλο Περέιρα), Μπερνάρντο Σίλβα (90′ Μπρούνο Φερνάντες), Αντρέ Σίλβα.

Καθάρισαν Κόσοβο και Αζερμπαϊτζάν
Ξεκάθαρα ήταν τα πράγματα στο Group3 του League D, καθώς το Αζερμπαϊτζάν επικράτησε άνετα 0-3 στην έδρα των Νήσων Φερόε, ενώ το Κόσοβο επιβλήθηκε εντός με 3-1 της Μάλτας. Με την 3η αγωνιστική να ολοκληρώνεται, το Κόσοβο είναι στο Νο1 της βαθμολογίας και το Αζερμπαϊτζάν πέρασε δεύτερο.

Βαθμολογία (3 αγώνες)
1. Κόσοβο 7 (5-1)
2. Αζερμπαϊτζάν 5 (4-1)
3. Νησιά Φερόε 3 (3-6)
4. Μάλτα 1 (3-7)

Επόμενη αγωνιστική (14 Οκτωβρίου)
Αζερμπαϊτζάν – Μάλτα
Νησιά Φερόε – Κόσοβο

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων του Nations League

Α’ Κατηγορία, 3ος Όμιλος

Πολωνία – Πορτογαλία 2-3

(18’ Πιάτεκ, 77’ Μπλαστσικόφσκι / 31’ Αντρέ Σίλβα, 43’ αυτ. Γκλικ, 52’ Μπερνάρντο Σίλβα)

Γ’ Κατηγορία, 1ος Όμιλος

Ισραήλ – Σκωτία 2-1

(52’ Πέρετζ, 75’ αυτ. Τιέρνι / 25’ πεν. Μάλγκριου)

Γ’ Κατηγορία, 4ος Όμιλος

Λιθουανία – Ρουμανία 1-2

(90’ Ζούλπα / 13’ Κίπτσιου, 94’ Μαξίμ)

Μαυροβούνιο – Σερβία 0-2

(19’ πεν., 81’ Μίτροβιτς)

Δ’ Κατηγορία, 3ος Όμιλος

Φαρόε – Αζερμπαϊτζάν 0-3

(29’ Αλμέιντα, 67’ Ναζάροφ, 85’ πεν. Ολιβέιρα)

Κόσοβο – Μάλτα 3-1

(30’, 81’ Κολόλι, 68’ Μουρίκι / 51’ Άγκιους)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ