aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνατρεπτική Σίτι, προσγείωσε την Τσέλσι και παραμένει στο κόλπο του τίτλου (vid)

Ανατρεπτική Σίτι, προσγείωσε την Τσέλσι και παραμένει στο κόλπο του τίτλου (vid)

Σε μια «γεμάτη» αναμέτρηση, η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε της 2-1 της Τσέλσι και παραμένει στο -9 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έφτασε στο τρίποντο με ανατροπή, με τον Ντε Μπρόινε στο 28’ και τον Μαχρέζ στο 36’ να «σβήνουν» το προβάδισμα των φιλοξενούμενων (21’ Καντέ).

Έτσι, οι «πολίτες» επέστρεψαν άμεσα στις επιτυχίες και παράλληλα προσπέρασαν και προσγείωσαν την ομάδα του Λάμπαρντ, που υπέστη την πρώτη ήττα της έπειτα από 6 σερί νίκες.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά το ματς είχε δαιμονιώδη ρυθμό, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία κλασική ευκαιρία νωρίς-νωρίς: στο 4’ η Σίτι με τον Ντε Μπρόινε και 5 λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Τσέλσι να απειλήσει με τον Γουίλιαν.

Οι «μπλε» συνέχισαν να ασκούν πιέσεις στην άμυνα των γηπεδούχων και είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές, στο 11’ με τον Έιμπραχαμ και στο 16’ με τον Τομόρι. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 21’, με τον Καντέ να πλασάρει τον Έντερσον για το 0-1.

Αυτό το γκολ αφύπνισε τους παίκτες του Γκουαρδιόλα, που πάτησαν το γκάζι και έφτασαν στην ισοφάριση στο 28’, με τον Ντε Μπρόινε να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κέπα αφού πρώτα κόντραρε στον Ζουμά και άλλαξε πορεία.

Οι «πολίτες» διατήρησαν το ίδιο τέμπο και στο 36’ έφτασαν στην ανατροπή, με τον Μαχρέζ να κάνει εξαιρετική ατομική ενέργεια και με διαγώνιο σουτ να γράφει το 2-1. Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε κοντά στο 3-1, με τον Αγουέρο να σημαδεύει το δοκάρι στο 43’.

Από ‘κει και πέρα, ο ρυθμός έπεσε μετά την ανάπαυλα, με τους γηπεδούχους να κάνουν διαχείριση του προβαδίσματός τους. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν ένα καλό 20λεπτο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις με τον Μαχρέζ (50’, 65’).

Στο φινάλε της αναμέτρησης, η Τσέλσι προσπάθησε να κάνει κάτι καλύτερο και να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο δεν είχε τον τρόπο και το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια. Οι καλύτερες στιγμές των φιλοξενούμενων ήρθαν στο 80’ με τον Γουίλιαν και στο 93’ με τον Μάουντ.

Στο 94’, οι πρωταθλητές έφτασαν στο 3-1 με τον Στέρλινγκ, όμως το τέρμα του Άγγλου επιθετικού ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη χρήση του VAR. Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι τέλους και η Σίτι επέστρεψε άμεσα στα τρίποντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ