aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆναψε «φωτιά» και την απλώνει

Άναψε «φωτιά» και την απλώνει

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όλο και απλώνει η «φωτιά» που έχει ανάψει η ΑΕΛ, με τις εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα. Με καλή και ισορροπημένη εμφάνιση, διατήρησε το αήττητό της στο φετινό μαραθώνιο και ο βαθμός με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν αποτυχία. Το προψεσινό 0-0 δεν ήταν άσχημο αποτέλεσμα, απέναντι στον πρωταθλητή, ο οποίος ήθελε τους βαθμούς της νίκης για τους δικούς του λόγους.

Η γενική εικόνα της ΑΕΛ ήταν καλή και έδειξε πως δεν είναι τυχαία η μέχρι τώρα πορεία της. Ήταν νικητές στις περισσότερες μονομαχίες και όταν έχαναν την μπάλα, την ξανακέρδιζαν και έβαζαν τη δική τους σφραγίδα στο παιχνίδι. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού ήταν μελετημένοι και διαβασμένοι, με τον Ντούσαν Κέρκεζ να παρατάσσει ένα σύνολο με σωστή τακτική. Οι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν με το αίσθημα πως θα μπορούσαν και να κέρδιζαν τον αγώνα, αφού όπως ισχυρίζονται οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, ο διαιτητής Λούκας Σωτηρίου έπρεπε να να καταλογίσει το πέναλτι για ανατροπή του Ν. Τεϊσέιρα στην περιοχή (στη φάση με τους Καρλάο και Αλωνεύτη).

Ο ένας βαθμός διατηρεί πάντως την ΑΕΛ στην πρώτη θέση, η οποία βλέπει τη συνέχεια με αισιοδοξία. Παραμένουν σοβαροί οι «λέοντες» και με ένα στόμα τονίζουν όλοι πως δεν βλέπουν προς το παρόν πιο μακριά από το παιχνίδι που ακολουθεί. Υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης και προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσει να δουλεύει ο Ντούσαν Κέρκεζ.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΛ: Εκεί ακριβώς που το ήθελε…

Οι πρωτοπόροι δεν φοβήθηκαν σε καμιά περίπτωση το παιχνίδι, είχαν θαυμαστή εμφάνιση  στην άμυνα και οι τέσσερις, Λάφράνς, Α. Τεισέιρα, Ν. Τεϊσέιρα και Γουίλερ ήταν αλάνθαστοι. Τα εύσημα απονέμονται στον τελευταίο, ο οποίος είχε την πιο δύσκολη αποστολή με το μαρκάρισμα του Αλ-Τάαμαρι. Και με τη θετική εμφάνιση του νεαρού, η ΑΕΛ κέρδισε εις διπλούν. Πρώτα τον Γουίλερ, ο οποίος απέκτησε και άλλη αυτοπεποίθηση και μετά τον Αβραάμ, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί στις πτέρυγες της επίθεσης. Θαυμάστηκε και η ετοιμότητα του Πρόσεκ, στις δύσκολες φάσεις που δημιουργήθηκαν, ενώ πολύ καλή δουλειά έκαναν και οι υπόλοιποι.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς το «μηχανάκι» της

Οι Γκαθτανιάγα και Ζντραφκόσκι κέρδισαν πολλές μονομαχίες και ήλεγξαν την κυκλοφορία της μπάλας, ο Τόρες (ειδικά αυτός), με τον Αβραάμ είχε διπλούς ρόλους και τα πήγαν καλά με τις πλαγιοκοπήσεις στην αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Μακρής ήταν μεν κινητικός, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός στην αντίπαλη περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ