aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνάληψη ευθύνης Κίρζη: Πρώτη φορά όχι, μάλλον αναμάσημα του ’19

Ανάληψη ευθύνης Κίρζη: Πρώτη φορά όχι, μάλλον αναμάσημα του ’19

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Νίκος Κίρζης πήρε την ευθύνη για την απώλεια του πρωταθλήματος, λέγοντας πως επί της θητείας του είναι η πρώτη φορά που η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Απόλλωνα.

«Θα πρέπει να συγχαρούμε την Ομόνοια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σαφώς δεν μας ικανοποιεί ο τρόπος που ολοκληρώθηκε η σεζόν. Τα προηγούμενα χρόνια χάσαμε τον τίτλο από εξωγενείς παράγοντες που μας τον είχαν στερήσει άδικα. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι ευθύνες και τα λάθη είναι δικά μας», ήταν η τοποθέτησή του.

Ωστόσο, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, δεν είναι η πρώτη φορά που, επί των ημερών του, ο επίσημος Απόλλων δίνει συγχαρητήρια στον πρωταθλητή. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του συλλόγου της Λεμεσού, Φανούριου Κωνσταντίνου, στις 4 Μαΐου 2019, μετά την τέταρτη ήττα από τον ΑΠΟΕΛ κατά τη σεζόν 2018-19:

«Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ. Μας κέρδισε τρεις φορές. Δεν υπολογίζουμε το σημερινό παιχνίδι, όπως εξελίχθηκε. Πρέπει να δουλέψουμε σοβαρά. Θα δεχθούμε κριτική, έχει δίκαιο ο κόσμος. Να τελειώσουν τα δύο παιχνίδια, αρχίζει ο προγραμματισμός. Οι τελευταίοι δύο μήνες έχουν δείξει μεγάλες αδυναμίες. Δεν μας ευθύνεται κανένας. Μόνο εμείς. Από τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ μάς κέρδισε τέσσερις φορές πρέπει να τους συγχαρούμε».

Εκείνη την περίοδο, ο Απόλλων ήταν τρίτος με 12 βαθμούς διαφορά από τους γαλαζοκίτρινους. Ακόμη, πέρσι όταν είχε διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα, οι κυανόλευκοι ήταν εφτά πόντους μακριά από τις πρωτοπόρες Ομόνοια και Ανόρθωση, εφτά στροφές πριν από το τέλος, ευρισκόμενοι στην τέταρτη θέση. Άλλη μία σεζόν, δηλαδή, που όδευε προς αποτυχία επίτευξης του μεγάλου στόχου του Απόλλωνα.

Επίσης, το ’13 δεν μπήκε καν στο α’ γκρουπ και το ’16 ήταν 15 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ουσιαστικά, τα πρωταθλήματα που διεκδίκησε και έχασε στο τσακ η ομάδα της Λεμεσού στα εννιά χρόνια της σημερινής διοίκησης, ήταν το ’15 (3η θέση, στο πλην τρία από τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ), το ’18 (2η θέση, στο πλην τέσσερα από τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ) και το ’21 (2η, στο πλην πέντε από την πρωταθλήτρια Ομόνοια). Από εκεί και πέρα, το ’17, κάλυψε μεν πολύ απόσταση καθώς μπήκε από την πέμπτη θέση στα πλέι οφ, αλλά τερμάτισε τρίτος με εφτά βαθμούς διαφορά από τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ.

Επομένως, η φετινή δεν είναι η πρώτη φορά που η κύρια ευθύνη για την απώλεια του τίτλου είναι εκ των έσω. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο τη δουλειά που έχει γίνει επί των ημερών της διοίκησης Κίρζη και το πλασάρισμα του Απόλλωνα στις ομάδες που αρχίζουν τη σεζόν έχοντας ξεκάθαρο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δημιούργησε ομάδα που τη σέβονται όλοι και προφανώς, μπορεί να το πράξει και στο εγγύς μέλλον. Μένει να βρει αυτό το κάτι που λείπει, για να οδηγήσει την ομάδα του εκεί που ονειρεύεται ο ίδιος και εκεί που τη θέλουν οι οπαδοί της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ