Διακοπή δύο εβδομάδων ανακοινώθηκε από την Premier League, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2019-2020, στα πρότυπα των υπολοίπων πρωταθλημάτων.
Οι διοικούντες το αγγλικό ποδόσφαιρο έδωσαν τα χέρια πριν από τέσσερις μήνες, προκειμένου να υπάρξει χειμερινή διακοπή κάθε Φεβρουάριο.
Διαβάστε επίσης: Η Amazon αγόρασε τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League
Για να πραγματοποιηθεί αυτή η σημαντική αλλαγή, θα πρέπει τα παιχνίδια του 5ου γύρου του FA Cup να μετατεθούν μεσοβδόμαδα αντί για Σαββατοκύριακο, αλλά και να μην υπάρχουν ρεβάνς σε περίπτωση ισοπαλίας.
Αυτό σημαίνει πως η Ομοσπονδία θα κληθεί να πληρώσει ένα πρόστιμο στα τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν τα δικαιώματα λόγω αθέτησης της αρχικής συμφωνίας.
Διαβάστε επίσης: Φιρμίνο :«Ηλίθιο αυτό που είπε ο Ράμος» (vid)
Στόχος, μέσω αυτής της κίνησης, είναι κάθε ομάδα και κατ’ επέκταση κάθε ποδοσφαιριστής να έχει τουλάχιστον 13 ημέρες ξεκούρασης, ενώ ωφελημένη θα βγει κι η εθνική Αγγλίας που εκείνο το διάστημα θα έχει αγώνες για την προκριματική φάση είτε του Euro είτε του Παγκοσμίου Κυπέλλου κι άρα θα έχει ξεκούραστους τους παίκτες.