aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνακοίνωση: Έφυγε από τη ζωή ένας θρύλος του Απόλλωνα

Ανακοίνωση: Έφυγε από τη ζωή ένας θρύλος του Απόλλωνα

Έφυγε χθες (28/5) από τη ζωή ένας ποδοσφαιριστής που στιγμάτισε ανεξίτηλα με την παρουσία του την ιστορία του Απόλλωνα. Ο Κρίστης Βέβης άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στον πένθος την «κυανόλευκη» οικογένεια, με τη διοίκηση της λεμεσιανής ομάδας να εκδίδει και σχετική ανακοίνωση.

Ο Βέβης άρχισε την καριέρα του από την ΑΕΛ και σε πολύ μικρή ηλικία αποχώρησε με προορισμό τον Απόλλωνα, τον οποίο υπεραγαπούσε και παρακολουθούσε ανελλιπώς όχι μόνο όλα τα παιχνίδια του, αλλά και τις προπονήσεις. Στο ξεκίνημα της καριέρας του αγωνιζόταν ως δεξί χαφ κι ακολούθως καθιερώθηκε ως κεντρικός αμυντικός.

Αγωνίστηκε στους «κυανόλευκους» για μία δεκαετία και συγκεκριμένα από το 1957 μέχρι και το 1967. Ήταν πολύ καλός κεφαλοσφαιριστής και ξεχώριζε για τη μαχητικότητά του, ενώ υπήρξε και αρχηγός του Απόλλωνα, τον οποίο υπηρέτησε από πολλά πόστα. Παράλληλα, ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη Μικτή Κύπρου.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Απόλλωνα αναφέρει: «Ο πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Γενικός Διευθυντής και το προσωπικό της Εταιρείας Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κρίστη Βέβη, ο οποίος απεβίωσε χθες Πέμπτη (28/5).

Ο εκλιπών τίμησε τη φανέλα της ομάδας μας τη δεκαετία του ’60 και ήταν ποδοσφαιριστής σύμβολο του Θρύλου όπου αγωνίστηκε την περίοδο 1958-1966. Διατέλεσε παράλληλα εκτός από αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου καθώς και έφορος της ομάδας στο παρελθόν.

Μέχρι πρόσφατα ο «Βράχος» όπως αποκαλείτο όταν αγωνιζόταν, παρακολουθούσε ανελλιπώς τις προπονήσεις της ομάδας μας και ταυτόχρονα τιμούσε με την παρουσία του κάθε εκδήλωση και αγώνα του Απόλλωνα Λεμεσού.

Αιώνια σου η μνήμη Κρίστη Βέβη»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ