aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνακοίνωσε ΛιΝτέι ο Ολυμπιακός! (vid)

Ανακοίνωσε ΛιΝτέι ο Ολυμπιακός! (vid)

Tην δεύτερη μεταγραφή του στην εποχή του Ντέιβιντ Μπλατ πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες κινήθηκαν γρήγορα και απέκτησαν τον Ζακ ΛιΝτέι για την επόμενη τριετία, σε μία κίνηση που προκάλεσε… έκπληξη, με δεδομένο πως το όνομα του 24χρονου άσου δεν είχε ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Ο ΛιΝτέι είναι ένας αθλητικός πάουερ φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος εντυπωσίασε πέρσι στη Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα. Στη πρώτη του επαγγελματική σεζόν, ο ΛιΝτέι μέτρησε 19,5 πόντους, (80% στις βολές, 53% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα), 8 ριμπάουντ και 1,3 κοψίματα ανά παιχνίδι, ενώ παράλληλα, αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του Ισραηλινού πρωταθλήματος. Ο απόφοιτος του Virginia Tech βρέθηκε επίσης στην καλύτερη πεντάδα της λίγκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΛιΝτέι είναι ο δεύτερος παίκτης που «κλείνει» ο Ολυμπιακός για τη νέα σεζόν μετά τον Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος, ενώ στο επίκεντρο παραμένει φυσικά η υπόθεση του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ζακ ΛιΝτέι. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ συμφώνησε με την ομάδα μας για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Το Who is Who

Ο Ζακ ΛιΝτέι γεννήθηκε στις 30 Μαίου του 1994 στο Ντάλας (Τέξας) και έχει ύψος 2.01μ.

Σε κολεγιακό επίπεδο έχει φορέσει τις φανέλες των South Florida (2012–2014) και Virginia Tech (2015–2017). 

Το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Hapoel Galil Gilboa και σε 37 αγώνες στην ισραηλινή λίγκα είχε κατά μέσο όρο 19.5 πόντους (80% στις βολές, 53% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα), 8.0 ριμπάουντ και 1.3 κοψίματα. 

Την περσινή σεζόν αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του Ισραηλινού πρωταθλήματος και συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία 5άδα της λίγκας.

Επίσης είναι κάτοχος ενός ξεχωριστού ρεκόρ… Στις 9 Δεκεμβρίου του 2017 στην αναμέτρηση της ομάδας του με την Hapoel Jerusalem πέτυχε 22 πόντους, μάζεψε 20 ριμπάουντ και έγινε ο πρώτος παίκτης (μετά το 2014 και τον Ντιμόν Σίμπσον) στην ισραηλινή λίγκα που έκανε νταμπλ νταμπλ με +20 σε πόντους και ριμπάουντ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ