aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνακοινώνει Μπλατ ο Ολυμπιακός, «τρέχει» ο σχεδιασμός

Ανακοινώνει Μπλατ ο Ολυμπιακός, «τρέχει» ο σχεδιασμός

Την πρόσληψη του Ντέιβιντ Μπλατ θα επισημοποιήσει μέσα στη μέρα ο Ολυμπιακός. Το deal είναι οριστικό από χθες, αφορά διετές συμβόλαιο με αποδοχές κοντά στις 900.000 ευρώ ετησίως και σημαντικά μπόνους που ανεβάζουν τις απολαβές του σε επταψήφιο αριθμό σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος ή παρουσίας στο Final Four.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός θα έρθει άμεσα στην Αθήνα, για να προχωρήσει άμεσα στο σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν. Μάλιστα θα επιλέξει και τους συνεργάτες του και είναι πιθανό κάποιος ή κάποιοι προπονητές από ομάδες της Α1 να τον πλαισιώσουν. Προτεραιότητα αποτελεί να κλείσουν τα ζητήματα των Σπανούλη, Παπανικολάου και Παπαπέτρου. Οι παίκτες θα μιλήσουν πρώτα με τον προπονητή για το ρόλο τους και εν συνεχεία με τη διοίκηση για το οικονομικό. Οι δύο πρώτες υποθέσεις θεωρούνται λιγότερο δύσκολες από την τρίτη, ενώ αναμένεται να κληθεί για συζητήσεις και ο Μάντζαρης, στον οποίο λέγεται πως θα προταθεί μείωση αποδοχών.

Σε ό,τι αφορά στους ξένους, το μέλλον του Νίκολα Μιλουτίνοφ εξαρτάται από τους Σπερς, ενώ ο Γιάνις Στρέλνιεκς πιθανότατα θα παραμείνει. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν και όσοι αποκτηθούν θα είναι παίκτες που θα ανεβάσουν την αθλητικότητα της ομάδας. Έχουν ήδη ακουστεί διάφορα ονόματα, από τον Σκότι Γουίλμπεκιν που συνεργάστηκε άψογα μαζί του στην Νταρουσάφακα και τον σουτέρ Τζέιμς Νάναλι από τη Φενέρμπαχτσε, μέχρι τους αθλητικούς σέντερ Στεφάν Λάσμε (έμεινε ελεύθερος από την Ούνιξ) και Μάικλ Έρικ (έπαιξε στην Νταρουσάφακα κι έχει περάσει από την ΑΕΚ) ή τον πάουερ φόργουορντ Άντονι Ράντολφ (που μένει ελεύθερος από τη Ρεάλ αλλά είναι πανάκριβος). Θα χρειαστεί, ωστόσο, υπομονή αφού οι θέσεις στις οποίες θα ενισχυθεί ο Ολυμπιακός θα εξαρτηθούν και από τις ανανεώσεις με τους Έλληνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ