aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑν προκριθεί η ΑΕΛ, πάει Νορβηγία ή Σερβία! (τα προφίλ των ομάδων)

Αν προκριθεί η ΑΕΛ, πάει Νορβηγία ή Σερβία! (τα προφίλ των ομάδων)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ψηλό εμπόδιο θα έχει η ΑΕΛ, εάν πετύχει τον άθλο της πρόκρισης σε βάρος του Άρη Θεσσαλονίκης και προχωρήσει στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό επειδή ο αντίπαλος της στην επόμενη φάση (είπαμε, εάν και εφόσον προκριθεί), θα προκύψει μέσα από το ζευγάρι Μόλντε (Νορβηγία) ή Τσουκαρίτσκι (Σερβία). Την ομάδα που θα προκριθεί δηλαδή από τη διπλή αυτή αναμέτρηση.

Βάσει των υπολοίπων ομάδων-υποψήφιων αντιπάλων, η κλήρωση θεωρείται καλή για την ΑΕΛ, παρόλο που τόσοι οι Σέρβοι, όσο κι οι Νορβηγοί δεν θεωρούνται σε καμία περίπτωση εύκολοι αντίπαλοι.

Η Τσουκαρίτσκι βρίσκεται στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ καθότι απέκλεισε την Μπάναντς Αρμενίας με 3-0 εντός έδρας και 5-0 εκτός. Κάτι που από μόνο του φανερώνει τη δυναμικότητά της. Όσον αφορά στην Μόλντε, στον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, απέκλεισε την ΚΡ Ρέικιαβικ, κερδίζοντας την 7-1 στο πρώτο ματς στη Νορβηγία, ενώ ο επαναληπτικός, έληξε 0-0.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αναμετρήσεις για τον τρίτο γύρο του Europa League θα διεξαχθούν 8 και 15 Αυγούστου.

ΜΟΛΝΤΕ ΦΚ

Εδρεύει στο Μόλντε της Νορβηγίας. Ιδρύθηκε στις 19 Ιουνίου 1991 ως Ιντερνάσιοναλ Μόλντε. Έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλήτρια και τέσσερις φορές κυπελλούχος Νορβηγίας. Είναι μία από τις δύο νορβηγικές ομάδες που έχουν συμμετάσχει στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ (1)  το 1990-2000 και του Γιουρόπα Λιγκ (2) το 2012-13 και το 2015-16. Προπονητής της είναι ο 49χρονος Νορβηγός Άρλινγκ Μο, ο οποίος αντικατέστησε τον πασίγνωστο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ο οποίος ανέλαβε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (της οποίας υπήρξε παίκτης-θρύλος) τον περασμένο Δεκέμβριο στη θέση του Ζοσέ Μουρίνιο. Έδρα της είναι το Άκερ Στάντιον που βρίσκεται πλάι σε θάλασσα σε μία πανέμορφη περιοχή, το Ρέκνες. Ανεγέρθη το 1998 και είναι χωρητικότητας 11.200 θέσεων.

To ρόστερ αποτελείται από 18 Νορβηγούς ποδοσφαιριστές, 3 Σουηδούς, έναν Βέλγο, έναν Δανό και δύο Αφρικανούς ποδοσφαιριστές. Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Ομοϊχουάνφο ο οποίος σε 16 αναμετρήσεις έχει σκοράρει 10 φορές. Το πρωτάθλημα Νορβηγίας είναι ήδη σε εξέλιξη και η Μόλντε φιγουράρει στην πρώτη θέση μετά από 16 αναμετρήσεις έχοντας μαζέψει 33 βαθμούς. Έτσι, το επίπεδο ετοιμότητας της Νορβηγικής ομάδας είναι σε πολύ καλό βαθμό.

TΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ

Η Σέρβικη ομάδα εδρεύει στο Βελιγράδι και ιδρύθηκε το 1926. Αγωνίζεται στο «Stadion na Banovom brdu» χωρητικότητας 1203 θέσεων. Στην πρεμιέρα του σέρβικου πρωταθλήματος νίκησε με 1-0 στην έδρα της την Νάπρεντακ. Στην Ευρώπη δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό, πέρανα από κάποιες θετικές παρουσίες στο Ιντερτότο στο παρελθόν. Στο Γιουρόπα Λιγκ δεν κατάφερε ποτέ να αποκλείσει δεύτερη ομάδα στη σειρά. Σε τέσσερις απόπειρές της από το 2014 μέχρι σήμερα, έφθασε μόνο μέχρι τον β’ προκριματικό γύρο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σέρβος, Αλεξάντερ Βελίνοβιτς. Το ρόστερ αποτελείται κυρίως από Σέρβους ποδοσφαιριστές.

Η Τσουκαρίτσκι είναι η ομάδα στην οποία ήταν προπονητής ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς προτού έλθει στην Ομόνοια τον Οκτώβριο του 2015. Επίσης, στο ρόστερ ανήκει ο πρώην άσος του Απόλλωνα, ο Σέρβος μέσος Λούκα Στογιάνοβιτς. Γήπεδό της είναι το Στάδιο Τσουκαρίτσκι 4.070 θέσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ