aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑμάν... κηδεία στο γερμανικό «ντέρμπι μίσους»! (videos)

Αμάν… κηδεία στο γερμανικό «ντέρμπι μίσους»! (videos)

Τι είδαν τα μάτια μας! Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, αντάμειψε και τον πιο απαιτητικό ποδοσφαιρόφιλο, απέδειξε τα πολλά ψυχικά αποθέματα της Σάλκε, αλλά και τα τρομερά αγωνιστικά προβλήματα-παιδικές ασθένειες της φετινής Ντόρτμουντ.

Πως όχι, από τη στιγμή που οι βεστφαλοί προηγήθηκαν 4-0 στο ημίχρονο στο ντέρμπι έπειτα από μονόλογο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Σάλκε επέστρεψε εμφατικά και πήρε τον βαθμό στις καθυστερήσεις. Με δέκα παίκτες οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Ομπαμεγιάνγκ στο 72ο λεπτό, σε δυσμενή θέση ο τεχνικός των «κίτρινων», Πίτερ Μπος.

Και όμως, όλα έμοιαζαν ιδανικά για τη Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, προηγήθηκε με 4 γκολ σε 13 λεπτά από το 12’ έως το 25’, με σκόρερ τους Ομπαμεγιάνγκ, Γκέτσε και Γκερέιρο, ενώ ένα τους πρόσφερε με αυτογκόλ ο Σταμπούλι. Η αντίδραση της Σάλκε ήταν εκπληκτική, καθώς στο 61’ μείωσε σε 4-1 με καταπληκτικό σε εκτέλεση τέρμα του Μπουργκστάιλερ, σιγά-σιγά κέρδιζε ψυχολογία και μέτρα στο γήπεδο, για το 4-2 στο 65΄, το 4-3 στο 86΄με τον Καλιγκούρι και την απόλυτη ισοφάριση στο 94’ με τον Νάλντο.

Με αυτό τον βαθμό, η Σάλκε έφτασε στους 24 και έπεσε στην 3η θέση, με τη Λειψία να ανεβαίνει 2η χάρη στο 2-0 επί της Βέρντερ Βρέμης. Η Ντόρτμουντ, είναι προσωρινά 4η με 21 βαθμούς.

Στα άλλα παιχνίδια, η Λεβερκούζεν νίκησε 1-0 στην έδρα της Άιντραχτ και επανήλθε σε τροχιά Ευρώπης, η Φράιμπουργκ επικράτησε 2-1 της Μάιντς μπροστά στο κοινό της και «ξεκόλλησε» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ η Άουγκσμπουργκ, με νικητήριο γκολ του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού, Άλμπερτ Φινμπόγκασον, νίκησε 2-1 τη Βόλφσμπουργκ εντός έδρας και σκαρφάλωσε στην 7η θέση. 



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ