aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑλλού η μπάλα και αλλού η Ανόρθωση

Αλλού η μπάλα και αλλού η Ανόρθωση

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Με σχεδόν κατεβασμένα τα χέρια η Ανόρθωση ηττήθηκε από την Ομόνοια. Υποχρεώθηκε στην τέταρτη αποτυχία της στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη στα πλέι οφ, με το πέρας εφτά αγωνιστικών.

Με αποτυχία στέφθηκε η ενδέκατη απόπειρά της στη σεζόν να κερδίσει μία εκ των τριών ομάδων που διεκδικούν το πρωτάθλημα, όπως και η έκτη προσπάθεια του Τιμούρ Κετσπάγια να επικρατήσει της Ομόνοιας, στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της «Κυρίας».

Οι εφτά αγώνες άνευ νίκης στο πρωτάθλημα αποτελούν το χειρότερο σερί για τους κυανόλευκους από το 2014 και έπειτα. Επίδοση η οποία μαρτυρά το μέγεθος της αγωνιστικής κατρακύλας μίας ομάδας που άρχισε τα πλέι οφ με βλέψεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και βρέθηκε στα μισά του δρόμου χωρίς μαθηματικές πιθανότητες για διεκδίκηση της τρίτης θέσης που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Παρά τις εξαγγελίες των προηγούμενων ημερών περί στοχοπροσήλωσης στο παιχνίδι με την Ομόνοια, στην πράξη αποδείχθηκε ότι ο αγώνας με τους πράσινους δεν διεκδικήθηκε όσο διαμήνυε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός, σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα που προηγήθηκε του πρώτου ημιτελικού αγώνα κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ, προχώρησε σε αλλαγές αφήνοντας στον πάγκο τους Κορέια και Καλτσά και απόντος του Κβιλιτάια παρέταξε ενδεκάδα χωρίς επιθετικό.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Το μοναδικό θετικό και το νεότερο με τον Κβιλιτάια

Στο ημίχρονο απέσυρε τους Μίχα και Οκριασβίλι δείχνοντας ξεκάθαρα ότι το μυαλό του ήταν στον επαναληπτικό της Τετάρτης με τους γαλαζοκίτρινους. Η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν ακίνδυνη επιθετικά σε όλη της διάρκεια της αναμέτρησης, δεν ανάγκασε τον Φαμπιάνο να παρέμβει σε καμία στιγμή, ενώ αμυντικά ήταν ευάλωτη κυρίως από τα άκρα με τους Σέχου και Μποτεάκ να ταλαιπωρούν αφάνταστα τον Πηλέα.

Από το βράδυ του Σαββάτου στην Ανόρθωση έκλεισαν το κεφάλαιο Ομόνοια και επικεντρώθηκαν στον αγώνα της χρονιάς, με την ευχή να υπάρχει και επόμενος πιο σημαντικός. Το διακύβευμα μιας πρόκρισης σε τελικό κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια είναι τεράστιο και όλοι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» αναγνωρίζουν ότι ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για να σώσουν την παρτίδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ