aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑλλάζει έδρα η Ατλέτικο Μαδρίτης

Αλλάζει έδρα η Ατλέτικο Μαδρίτης

Στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης θα περάσει η 13η Μαρτίου 2017, ως ημέρα που οριστικοποιήθηκε η μετάβαση της ιστορικής ομάδας στη νέα της έδρα.

Ο Δήμος της Μαδρίτης ανακοίνωσε και επίσημα τη συμφωνία με τους «ροχιμπλάνκος» για την αγορά του σταδίου «Πεϊνέτα», το οποίο θα μετονομαστεί σε «Wanda Metropolitano» (από το όνομα της κινεζικής εταιρείας που είναι μέτοχος του συλλόγου) και θα αποτελεί από του χρόνου την έδρα της Ατλέτικο.

Ο ισπανικός σύλλογος θα καταβάλλει στο Δήμο κάτι παραπάνω από 30 εκατ. ευρώ, σε τρεις ετήσιες δόσεις, ενώ αναλαμβάνει το κόστος των εργασιών πρόσβασης στο στάδιο (ύψους 29.985 εκατ. ευρώ) και της κατασκευής 4.000 θέσεων στάθμευσης.

Το «Πεϊνέτα», το οποίο θεμελιώθηκε το 1994, είχε σχεδιαστεί να γίνει το Ολυμπιακό στάδιο της Μαδρίτης, εφόσον η ισπανική πρωτεύουσα αναλάμβανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 ή του 2016, τους οποίους (ανεπιτυχώς) διεκδίκησε. Μετά την εγκατάλειψη του αρχικού σχεδίου, μετατράπηκε σε ποδοσφαιρικό γήπεδο χωρητικότητας 20.000 θεατών. Στα τέλη του 2011 το αρχικό στάδιο κατεδαφίστηκε και μετά από λίγο καιρό άρχισαν οι εργασίες κατασκευής ενός νέου, υπερσύγχρονου γηπέδου, χωρητικότητας 73.000 θεατών. Από τότε υπήρχε η προκαταρκτική συμφωνία για την εξαγορά του από την Ατλέτικο, η οποία επισημοποιήθηκε σήμερα.

Οι «ροχιμπλάνκος» θα εγκαταλείψουν μετά από 51 χρόνια το ιστορικό «Βιθέντε Καλντερόν», στο οποίο αγωνίζονται από το 1966 ως και τη φετινή σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ