aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑλλάζει χέρια η Νιούκασλ

Αλλάζει χέρια η Νιούκασλ

Η Νιούκασλ ετοιµάζεται να αλλάξει ιδιοκτήτες και… επίπεδο. Η διαδικασία της εξαγοράς των µετοχών της, µπήκε στην τελική ευθεία µε αγοραστή τη σαουδαραβική Public Investment Fund, αντί του ποσού των 391 εκατ. ευρώ! Η εξαγορά καθοδηγείται από την Αµάντα Στάβελεϊ, η οποία έβαλε στόχο µέσα στην επόµενη διετία να κάνει πρωταγωνίστρια τη Νιούκασλ.

Το Sky Sports μετέδωσε ότι ο Μάικ Άσλεϊ συμφώνησε με τη διαμεσολαβητική εταιρία PCP Capital Group, η οποία είχε παίξει τον αντίστοιχο ρόλο για την ανάμειξη του Σεΐχη Μανσούρ στη Μάντσεστερ Σίτι το 2009. Ο αγγλικός σταθμός δεν διευκρινίζει ποιος είναι ο Άραβας κροίσος ο οποίος θα αγοράσει το πλειοψηφικό μετοχικό ποσοστό των «ανθρακωρύχων». Όμως, τους προηγούμενους μήνες ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε συνδεθεί έντονα με τη Νιούκαστλ.

Σύμφωνα με το Sky Sports, ο Άσλεϊ και η PCP θα υπογράψουν ένα μνημόνιο συνεργασίας 31 σελίδων, για να διασφαλίσουν τη διαδικασία μέχρι την οριστική μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή. Ο Μάικ Άσλεϊ θα εισπράξει 340 εκατομμύρια λίρες και θα αποχωρήσει μετά από πολλά χρόνια στην ιδιοκτησία της βορειοαγγλικής ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ