aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆλλαξε ταχύτητα με τον Αυγουστή

Άλλαξε ταχύτητα με τον Αυγουστή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η νέα επιτυχία του Απόλλωνα, προχθές επί του Ερμή, πανηγυρίστηκε έντονα με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, από τους παίκτες και τον κόσμο του. Οι κυανόλευκοι έφθασαν στη 13η νίκη τους στο πρωτάθλημα, την 6η συνεχόμενη. Έχουν να χάσουν σε παιχνίδι πρωταθλήματος από τις 16 Οκτωβρίου, όταν είχαν ηττηθεί με 3–2 από τον Ερμή.

Και φυσικά, μετά την εντός έδρας νίκη τους με 3–0 επί του Ερμή, οι κυανόλευκοι στοχεύουν να διευρύνουν το σερί τους καθώς στη συνέχεια αντιμετωπίζουν την Αναγέννηση στο «Τάσος Μάρκου» και τη Δόξα στο Τσίρειο. Με αυτή τη σοβαρότητα και τον τρόπο που αξιοποιούν τις δυνατότητές τους, πολύ δύσκολα θα πέσουν σε παγίδα στα δύο επόμενα τους παιχνίδια.

Οι φίλοι του Απόλλωνα έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, όχι μόνο γιατί η ομάδα τους κέρδισε με άνεση τον Ερμή, χάνοντας ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Ο Απόλλων έθελξε και πάλι επειδή πέραν της ουσίας που είχε στο παιχνίδι, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο.

Οι αυτοματισμοί, οι εναλλαγές θέσεων, η συμπαγής άμυνα, το αδιάκοπο πρέσινγκ και η φαντασία στο παιχνίδι του είναι στοιχεία που πείθουν πως με τον Σωφρόνη Αυγουστή, έχει αλλάξει ταχύτητα. Εξακολουθεί να παραμένει στην 4η θέση όμως με τη φόρα που έχει πάρει, μπορεί να το παλέψει μέχρι τέλους, όχι μόνο για ένα εισιτήριο που θα τον οδηγήσει και πάλι στην Ευρώπη, αλλά και για τον τίτλο.

Ένα δείγμα της αλλαγής που παρατηρείται έχει να κάνει με την περίπτωση του Άλεξ ντα Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος έγινε ξανά ο ηγέτης της ομάδας του. Ο Αυγουστή τον βοήθησε να επικεντρωθεί στα δημιουργικά του καθήκοντα, βάζοντας στην ενδεκάδα και δεύτερο ανασταλτικό χαφ, τον Κυριάκου. Προχθές, ο Ντα Σίλβα κουβαλούσε την μπάλα, τροφοδοτούσε δεξιά και αριστερά ενώ οι αντίπαλοί του δεν τον σταματούσαν. Έφθασε τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ η δουλειά που κάνει ως δημιουργός είναι τεράστια.

Στο δεύτερο γκολ της ομάδας του επί του Ερμή, ο Βραζιλιάνος λειτούργησε και ως εξτρέμ. Έφυγε από αριστερά, έκανε στροφή γύρω από τον εαυτό του και βλέποντας τον Πέδρο να έρχεται από την άλλη πλευρά, με το δεξί του έστειλε συστημένη μπαλιά, για να πιάσει ο Πορτογάλος το σουτ και να σκοράρει. Ο Ντα Σίλβα «μίλησε» της μπάλας και έδωσε στην ομάδα του αυτό που ήθελε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ