aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆλεξ ντα Σίλβα: Ένας μαέστρος 14 τερμάτων!

Άλεξ ντα Σίλβα: Ένας μαέστρος 14 τερμάτων!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

O Ντα Σίλβα έχει φτάσει τα 14 γκολ με τη φανέλα του Απόλλωνα, στον ενάμιση χρόνο που φορά τη φανέλα του. Πέρσι τελείωσε το πρωτάθλημα με 8 γκολ, ενώ πέτυχε άλλα 2 στο κύπελλο. Πολύ καλός απολογισμός για μεσοεπιθετικό.

Το αξιοσημείωτο βέβαια είναι ότι μακριά από το Τσίρειο σκοράρει με πιο μεγάλη συχνότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 14 γκολ που πέτυχε, μόνο τα 3 τα σημείωσε στην έδρα των κυανόλευκων. Και τα τρία γκολ προήλθαν από στατικές φάσεις. Πέρσι πέτυχε γκολ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στον προημιτελικό αγώνα κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ. Φέτος, σκόραρε από το σημείο του πέναλτι στον αγώνα με την Ομόνοια, καθώς και με εκτέλεση φάουλ την περασμένη Κυριακή απέναντι στον Εθνικό.

Το τελευταίο γκολ του Ντα Σίλβα ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έδειξε την κλάση του σε ένα χρονικό σημείο για γερά νεύρα. Σκοράροντας στις καθυστερήσεις υπέγραψε την ολική ανατροπή επί του Εθνικού και χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Απόλλωνα. Όταν ο Ντα Σίλβα είναι στα καλά του, οι κυανόλευκοι αποκτούν άλλη δυναμική.

Δεν ήταν όμως μόνο το γκολ με την εκτέλεση φάουλ που έστρεψε τους προβολείς απάνω στον Ντα Σίλβα, στον αγώνα της περασμένης Κυριακής. Ήταν και η συνολική του εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Προ του φάσματος της ήττας, ο Ντα Σίλβα έδωσε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν ασταμάτητος, μοίρασε πάσες, άνοιξε διαδρόμους, μάρκαρε και κατέθεσε πάθος για να μη χαθούν βαθμοί. Την απόδοση και το πάθος του ακολούθησαν και οι υπόλοιποι παίκτες.

Τέτοιο δραστήριο Ντα Σίλβα θέλουν να βλέπουν οι φίλοι του Απόλλωνα. Να ξεδιπλώνει το ταλέντο και τη μαεστρία του και να συνεχίζει να βλέπει δίχτυα. Το γκολ του με το οποίο ο Απόλλων πήρε τη νίκη στη 10η αγωνιστική δεν του έδωσε μόνο τρεις βαθμούς αλλά και τεράστια ώθηση και αυτοπεποίθηση. Ήταν και ένα μήνυμα στους  ποδοσφαιριστές πως άμα τα δίνουν όλα και δεν χαλαρώνουν, όλα είναι στα πόδια τους. Για να μην τρέχουν στα τελευταία λεπτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ