aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆλαν-Μαρτίνες: Το σκεπτικό…

Άλαν-Μαρτίνες: Το σκεπτικό…

TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Από τη μια η αποχώρηση του Χάμπου Κυριάκου και από την άλλη η απόκτηση δύο πολύ καλών ποδοσφαιριστών, του Νικολάς Μαρτίνες και του Άλαν Ντε Σόουζα, έφεραν δυσανάλογα συναισθήματα όμως η ουσία δεν αλλάζει και ο Απόλλων έχει πλέον μπει σε μια πορεία χωρίς επιστροφή. Ο Κύπριος διεθνής συνεχίζει την καριέρα του στην Εστορίλ, δανεικός για ένα χρόνο, με ό,τι προκύψει στη συνέχεια για την καριέρα του.

Με τις δύο προσθήκες που έγιναν όμως, η διοίκηση φανέρωσε και τις προθέσεις της, πως στόχος της είναι η ενίσχυση όλων των γραμμών. Άλλωστε το έκανε ξεκάθαρο και ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης στις προχθεσινές του δηλώσεις στον «Active 107.4 & 102.5», πως όλες οι κινήσεις αποσκοπούν στο να μεγαλώσουν οι επιτυχίες του Απόλλωνα. Ο 20χρονος Άλαν μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερός μέσος και κεντρικός μέσος, καθώς και ως επιθετικός.

Όσο δε για τον Μαρτίνες, η αξία του είναι γνωστή και o Απόλλων με την απόκτησή του, δημιουργεί νέα δεδομένα στη μεσαία γραμμή. O 30χρονος Αργεντινός άσος εξέφρασε (στα social media) την ικανοποίησή του για τη μετεγγραφή στην ομάδα της Λεμεσού, σημειώνοντας: «Χαρούμενος που υπέγραψα στον Απόλλωνα. Σκληρή δουλειά και νέοι στόχοι». Ο Μαρτίνες αγωνίστηκε στην Κύπρο για πρώτη φορά ως παίκτης της Ανόρθωσης την περίοδο 2015-16, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι, αλλά και να επιτεθεί κατά μέτωπο ή από πλάγια.

Με την απόκτηση του Νικολάς Μαρτίνες, ο Απόλλων έχει πλέον και δεύτερη επιλογή για τη θέση του επιτελικού, πέρα από τον Άλεξ Ντα Σίλβα. Ξέχωρα από το γεγονός ότι μπορούν και οι δύο να χωρέσουν στην ενδεκάδα, ανάλογα με τον αντίπαλο και την εξέλιξη ενός παιχνιδιού. Ο συναγωνισμός για μια θέση βασικού θα φέρει καλύτερες προοπτικές και θα δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες που θα βοηθήσουν την ομάδα να ανέβει αγωνιστικά.

Οι κυανόλευκοι μπορούν πλέον να υπερηφανεύονται πως η ομάδα τους ξεχειλίζει από ποιότητα, σε όλες τις γραμμές της ενδεκάδας, σε όλες τις θέσεις. Με τις τελευταίες προσθήκες, το ρόστερ πήρε πλέον την τελική του μορφή για την περίοδο που έχει ξεκινήσει. Ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει όσες επιλογές θέλει για να καταστήσει την ομάδα του πιο δυνατή από πέρσι. Λογικό είναι να υπάρχει μια απορία ως προς τον αντικαταστάτη του Χάμπου Κυριάκου, ο οποίος πριν φύγει ήταν βασικός και αναντικατάστατος, όμως φαίνεται πως στο μυαλό του Κύπριου τεχνικού υπάρχουν οι λύσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ