aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑκόμα ένα βήμα προς τα πίσω η ΑΕΛ

Ακόμα ένα βήμα προς τα πίσω η ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όσο και να θέλουν στην ΑΕΛ να δουν την ήττα από την Ομόνοια σαν αποτυχία μιας κακής μέρας, η ουσία δεν αλλάζει. Ο τρόπος όμως που χάθηκε το παιχνίδι, πληγώνει πολύ τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι έκαναν άλλο ένα βήμα προς τα πίσω. Η βαθμολογική απώλεια παίρνει πίσω την ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ, δείχνοντας αδυναμίες που ακόμη και αν βελτιωθούν στη συνέχεια, δεν αναιρούν την πίκρα της ήττας με τρία γκολ.

Η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει ένα ντέρμπι, πως μπορεί να παραμείνει κοντά στους πρωτοπόρους, αλλά δεν το έκανε. Η φερόμενη ως καλύτερη άμυνα δέχθηκε πέντε γκολ σε δύο αγώνες. Προχθές, η λεμεσιανή ομάδα βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά με δύο καταπληκτικά τέρματα κατάφερε να προηγηθεί. Και αντί να δείξει χαρακτήρα, παραδόθηκε στην επανάληψη και έχασε ένα παιχνίδι, το οποίο με καλύτερη διαχείριση από τον πάγκο δεν θα χανόταν.

Και επειδή οι καμπάνες κτυπάνε μόνο για τον Βοζίνια, για το «δώρο» που έκανε και έφερε το τρίτο γκολ της Ομόνοιας, δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν κάποιος το δει με καθαρό μυαλό, θα αντιληφθεί πως ήταν καθαρά θέμα ατυχίας. Και προψές, πήγαν όλα λάθος. Φάνηκε καθαρά πως οι απουσίες των Λαφράνς και Σοάρες ήταν σημαντικές, ενώ όση ευθύνη φέρει ο Βοζίνια για το λάθος του, άλλη τόση ευθύνη φέρει ο προπονητής της ομάδας για τη διαχείριση που έκανε στην επανάληψη. Η απόφασή του να αποσύρει τους Αβραάμ και Μπενίτεθ, οι οποίοι έκαναν πολλή δουλειά στα «φτερά», αποδείχθηκε λανθασμένη αφού χάλασε η ταυτότητα της ομάδας.

Κατά γενική ομολογία το δεύτερο ημίχρονο ήταν καταστροφικό για την ΑΕΛ, επειδή χάθηκαν οι μάχες στη μεσαία γραμμή. Στον πάγκο για να βοηθήσουν ήταν και οι Ζντραβόνσκι και Νικολάου, οι οποίοι δεν χρησιμοποιήθηκαν, ενώ ο Αλνταίρ δεν μπόρεσε να βοηθήσει με την είσοδό του στο ματς. Με αυτή την ήττα η ΑΕΛ έχασε πολύτιμο έδαφος, το οποίο καλείται να καλύψει άμεσα. Πρέπει να βρει τον τρόπο να ανασυνταχθεί, όχι για να πλησιάσει τους πρωτοπόρους με στόχο τον τίτλο, αλλά για να αποκτήσει ενδιαφέρον η πορεία της και να παραμείνει σε πορεία κατάκτησης μιας θέσης που δίνει εισιτήριο για την Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ