aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑκάθεκτη για τρίτη κούπα η Γιουβέντους

Ακάθεκτη για τρίτη κούπα η Γιουβέντους

Αν και δυσκολεύτηκε, η Γιουβέντους νίκησε 3-2 την Αταλάντα (3-2) και «σφράγισε το εισιτήριο» για τα προημιτελικά στο κύπελλο Ιταλίας. Όπου θ’ αντιμετωπίσει Μίλαν ή Τορίνο(αγωνίζονται Πέμπτη). Νωρίτερα η Φιορεντίνα απέκλεισε την Κιέβο, με «τραβηγμένο» πέναλτι στο 93′.

Αν και δυσκολεύτηκε, η Γιουβέντους νίκησε 3-2 την Αταλάντα (3-2) και «σφράγισε το εισιτήριο» για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ιταλίας. Όπου θ’ αντιμετωπίσει Μίλαν ή Τορίνο. Η «βέκια σινιόρα», κάτοχος του τροπαίου την τελευταία διετία, δεν είναι διατεθειμένη να το αποχωριστεί. Όπως έδειξε και απέναντι στην μαχητική Αταλάντα. Την οποία – αν και δυσκολεύτηκε λίγο – νίκησε με 3-2.

Η Γιουβέντους προηγήθηκε με τον Ντιμπάλα στο 22′ και διπλασίασε τα υπέρ της γκολ με τονΜάντζουκιτς (34’). Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με το Κονκό στο 71’. Η χαρά της Αταλάντα κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά. Αφού στο 75′ ο Πιάνιτς με πέναλτι έκανε το 3-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο 17χρονος Ιβοριανός, Εμανουέλ Λατέ (81’). Στο 93′ πήρε την πρόκριση η Φιορεντίνα.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να λυγίσει την αξιόμαχη Κιέβο και να πάρει την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ιταλίας, η Φιορεντίνα. Το τέρμα σημείωσε με εκτέλεση πέναλτι (τραβηγμένη η απόφαση του ρέφερι) ο Φεντερίκο Μπερναντέσκι. Οι «βιόλα» είχαν την υπεροχή σε όλο το ματς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα, αφού αποβλήθηκαν οι Μάουρο Ζαράτε και Ραντοβάνοβιτς.

Τα αποτελέσματα:

Τρίτη10/1

Νάπολι – Σπέτσια 3-1 (3′ Ζελίνσκι, 55′ Τζακερίνι, 57′ Γκαμπιαντίνι / 35′ Πίκολο)

Τετάρτη 11/1

Φιορεντίνα – Κιέβο 1-0 (93′ πέν. Μπερναρντέσκι)

Γιουβέντους – Αταλάντα 2-0 (22′ Ντιμπάλα, 34′ Μάντζουκιτς)

Πέμπτη 12/1

Μίλαν – Τορίνο (22:00)

17/1

Ίντερ – Μπολόνια (22:00)

18/1

Σασουόλο – Τσεζένα (18:30)

Λάτσιο – Τζένοα (22:00)

19/1

Ρόμα – Σαμπντόρια (22:00)

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά:

Νάπολι – Φιορεντίνα

Γιουβέντους – Μίλαν ή Τορίνο

Ίντερ ή Μπολόνια – Λάτσιο ή Τζένοα

Ρόμα ή Σαμπντόρια – Σασουόλο ή Τσεζένα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ