aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑϊρόσα στον Active: «Οι ΑΕΛίστες να τους κάνουν να φοβηθούν…»

Αϊρόσα στον Active: «Οι ΑΕΛίστες να τους κάνουν να φοβηθούν…»

Ποδοσφαιριστής «παλιοσειράς» για την ΑΕΛ και αρχηγός. Ο κόσμος συνέδεσε το όνομά του με τον «βασιλιά του ζωικού βασιλείου», το λιοντάρι και τον έχει πολύ ψηλά στην εκτίμησή του καθώς τα όσα πρόσφερε στα έξι χρόνια παρουσίας του στο Λιμάνι, είναι πάρα πολλά. Ο λόγος για τον Μάρκο Αϊρόσα.

Ο Αγκολέζος διεθνής δεξιός μπακ μίλησε χθες στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Καφές με μπάλα στο Goal.com.cy», με αφορμή τον επαναληπτικό (γ’ προκριματικός γύρος του Γιουρόπα Λιγκ) της ΑΕΛ απέναντι στην Αούστρια Βιέννης την ερχόμενη Τετάρτη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (19:00).

«Ανακρινόμενος» από τον Πανίκο Θεοδοσίου, αρχικά αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο «Ερνστ Χάπελ» (0-0) το οποίο θεωρείται καλό για την ομάδα της Λεμεσού. «Πιστεύω πως ήταν ένα καλό αποτέλεσμα επειδή παίζαμε εκτός έδρας και αυτοί έχουν καλή ομάδα. Αλλά τώρα παίζουμε στην έδρα μας και ελπίζω να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να μας στηρίξει γιατί είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θα είναι δύσκολο το ματς γι’ αυτούς και για μας, αλλά με την υποστήριξη του κόσμου μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε αρχικά.

«ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΛΑ»

Ακολούθως, κληθείς να απαντήσει για το γεγονός πως η Αούστρια βολεύεται και με ισοπαλία με τέρματα, είπε πως «το γνωρίζουμε και αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε και ελπίζω να τα καταφέρουμε την Τετάρτη το βράδυ. Η νίκη είναι το μοναδικό πράγμα που θα μας κάνει να περάσουμε. Το να παίζεις στην Ευρώπη είναι καλό αλλά είναι δύσκολο. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι που επιστρέψαμε στην Ευρώπη, αλλά για να μπορείς να πετύχεις πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος».

Και πρόσθεσε: «Οι διαφορές με την Αούστρια δεν είναι πολλές. Παίζουμε με δύσκολη αντίπαλο, έχει καλή ομάδα η Αούστρια και το πιο σημαντικό δεν είναι να κάνεις το καλύτερό σου παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίσεις και να προκριθείς. Δεν με νοιάζει αν παίξω μέτρια, φτάνει να κερδίσω. Θέλω να νικήσω. Αν δεν παίξουμε καλά και περάσουμε θα είναι το πιο σημαντικό. Θα επιδιώξουμε να μην δεχθούμε γκολ και με υπομονή να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε. Θα έχουμε και καλές και κακές στιγμές. Ο 12ος παίκτης πρέπει να έλθει κοντά μας, να μας υποστηρίξει και να αποτελέσει ένα μεγάλο όπλο για μας.

«Ο ΜΠΑΛΤΑΖΑΡ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ»

Όσον αφορά στο προπονητικό τιμ και πιο συγκεκριμένα στον Μπρούνο Μπαλταζάρ, ο έμπειρος μπακ «έσταξε μέλι», κάτι που ισχύει και για τη διοίκηση: «Το προπονητικό τιμ είναι πολύ καλό, υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα και κλίμα στα αποδυτήρια. Ο Μπαλταζάρ είναι νεαρός προπονητής, μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση στις προπονήσεις και προπονούμαστε σε ωραία ατμόσφαιρα. Όλα δουλεύουν πολύ καλά. Τόσο ο πρόεδρος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. μας βοηθούν για να πηγαίνει καλά η ομάδα, αλλά ο προπονητής μας δίνει αυτό που κάθε παίκτης θέλει να έχει. Πέρασε στην ΑΕΛ μία διαφορετική νοοτροπία, έχει καταφέρει να δώσει στους νέους παίκτες να καταλάβουν ποια είναι η ΑΕΛ και τι σημαίνει για τον κόσμο της. Είναι ένας νέος προπονητής που έχει πολλά κίνητρα να μας δώσει και να μας βοηθήσει σημαντικά».

Ακολούθως, ο Αϊρόσα τόνισε πως δεν μπορεί να υποσχεθεί κάτι ενόψει της νέας σεζόν, παρά μόνο ότι οι παίκτες κι αυτός θα δώσουν το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων τους: «Tα πάντα κυλάνε ωραία και πιστεύω πως θα πάμε καλά. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι διότι στο ποδόσφαιρο αλλάζουν πολλά, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όλοι οι παίκτες δίνουν το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων τους, παίζουν για τη φανέλα και τον κόσμο και παίζουν με πάθος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και πιστεύω πως με αυτά τα στοιχεία έρχονται τα καλά αποτελέσματα. Μας έχει μεγάλη εμπιστοσύνη ο Μπαλταζάρ και έχουμε πολλά κίνητρα για τη συνέχεια και να κάνουμε καλή σεζόν.

«ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΜΠΑΤΖΕΤ»

Μεταξύ άλλων, ο Μάρκο Αϊρόσα κλήθηκε να σχολιάσει αν μπορεί η ΑΕΛ να επιστρέψει στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος. «Είναι πολύ δύσκολο. Ειδικά αν δεις το μπάτζετ του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας, του Απόλλωνα κλπ. Μόνο με σκληρή δουλειά και αργά και σταθερά βήματα μπορείς να πετύχεις. Αλλά ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να παλέψουμε για τον τίτλο. Είναι δύσκολο αυτό το πρωτάθλημα γιατί θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε παραδοσιακές δυνάμεις με υψηλούς προϋπολογισμούς και θα παλέψουμε απέναντι τους. Χρειάζεται υπομονή», είπε και συνέχισε:

«Έρχονται δύσκολα ματς, αλλά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Πρέπει να πατάμε τα πόδια μας στη γη για να μπορέσουμε να πετύχουμε. Είμαι αισιόδοξος για μία καλή σεζόν, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ πως θα παλέψουμε για τον τίτλο. Παρόλα αυτά πιστεύω και εγώ πως δεν είναι πάντα τα χρήματα που παίζουν μπάλα και κάποιες φορές βλέπουμε ομάδες με χαμηλότερο προϋπολογισμό να παίζουν καλύτερα».

«Στόχος μας στη νέα σεζόν είναι να κερδίζουμε κάθε ματς, να δίνουμε το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μας. Οι νέοι παίκτες είναι πολύ ευχαριστημένοι από αυτά που βλέπουν στην ομάδα και ο στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε ματς», συμπλήρωσε.

«ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ»

Για τις πιθανότητες πρόκρισης απέναντι στην Αούστρια, είπε: «Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες. Ίσως να έχουμε ένα μικρό προβάδισμα επειδή θα παίξουμε στο γήπεδό μας με τον κόσμο μας. Θα είναι και ζέστη την οποία δύσκολα θα αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι, αλλά επαναλαμβάνω ότι οι πιθανότητες είναι 50-50. Δεχθήκαμε μόλις ένα γκολ έως τώρα. Έχουμε καλό κίπερ, αλλά πιστεύω πως όλη η ομάδα κάνει καλή δουλειά τακτικά και οι επιθετικοί τρέχουν περισσότερο και μας βοηθάνε».

Καταλήγοντας, έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο: «Όλοι πρέπει να έρθουν στο γήπεδο. Να θυμηθούν τις καλές στιγμές που έζησε η ΑΕΛ. Να κάνουν τους παίκτες της Αούστρια να φοβηθούν μπαίνοντας στο γήπεδο από την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει. Θα πρέπει να μείνουν κοντά μας μέχρι το τέλος γιατί είναι ένας πολύ κρίσιμος αγώνας».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ