aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Αγκάθι» οι αποχωρήσεις, όχι οι μετεγγραφές

«Αγκάθι» οι αποχωρήσεις, όχι οι μετεγγραφές

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

ACTIVERADIO (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Ο απρόβλεπτος και πολύμηνος τραυματισμός του Νικόλα Ιωάννου έχει αλλάξει τον μετεγγραφικό σχεδιασμό του ΑΠΟΕΛ. Προτεραιότητα εξ ανάγκης πλέον είναι η πλήρωση της θέσεως στο κέντρο της άμυνας αφού ο Μερκής έμεινε μόνος του, τουλάχιστον για τους αγώνες του β’ προκριματικού γύρου με την Ντουντελάνζ. Ο Ρουέδα το πιθανότερο να δηλωθεί για τους αγώνες αλλά ίσως λόγω μεγάλου ρίσκου υποτροπής να μην αγωνιστεί. Έτσι οι πρωταθλητές καλούνται να προχωρήσουν σε μετεγγραφή κεντρικού αμυντικού.

Αρχικά ο στόχος τους, στην παρούσα φάση, στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ήταν η απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού. Το πρόβλημα που δημιουργείται δεν είναι η εξεύρεση αμυντικού ή επιθετικού. Άλλωστε οι προσπάθειες, όπως βγαίνει από τα ρεπορτάζ, εντείνονται. Το «αγκάθι» της διοίκησης είναι πως θα κληθεί να αποζημιώσει ποδοσφαιριστές για να αποχωρήσουν. Οι θέσεις είναι πληρωμένες και εκεί που περίμενε κάποιος να αποχωρήσει ένας από τους υφιστάμενους μη Κύπριους τερματοφύλακες, για να πραγματοποιηθεί άλλη μετεγγραφή θα πρέπει να αποχωρήσει ποδοσφαιριστής.

Να γίνει ουσιαστικά αντικατάσταση στο έμψυχο δυναμικό. Ουσιαστικά διπλή ζημιά. Αφενός η διοίκηση θα πρέπει να πληρώσει για το συμβόλαιο του νεοφερμένου και κάθε ένας που μπαίνει θα πρέπει να καλύπτει και την αποζημίωση αυτού που αποχωρεί. Πέραν δηλαδή από την γκρίνια που ίσως εμφανιστεί στον ποδοσφαιριστή που θα του πέσει ο «κλήρος» για να φύγει από τον Αρχάγγελο.

Οι αφαιρέσεις ποδοσφαιριστών που έχουν ήδη συμβόλαια δεν είναι καθόλου υπόθεση. Αυτό δεν είναι «προνόμιο» του ΑΠΟΕΛ αφού και αρκετές άλλες ομάδες ταλαιπωρούνται από παρόμοιες υποθέσεις. Η διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» είναι άλλωστε παθούσα από πρόσφατες περιπτώσεις όπου χρειάστηκε να πληρώσει για να απεγκλωβιστεί από συμβόλαια.

«Λεφτά υπάρχουν» όπως είπε στις εξαγγελίες του το 2009 ο υποψήφιος τότε για την πρωθυπουργία της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου. Βέβαια ο Παπανδρέου τότε έδινε προεκλογικές υποσχέσεις σε αντίθεση με τον Πρόδρομο Πετρίδη που παρουσίασε στοιχεία και πιστοποιήθηκε από τα μέλη στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται συνετή οικονομική πολιτική.

Είναι λεπτές οι γραμμές που οφείλει να ακολουθήσει η διοίκηση σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία με τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που θα έρθουν αλλά και θα αποχωρήσουν. Έτσι ώστε η οικονομική ζημιά να εξανεμιστεί με την αθλητική επιτυχία. Ας μην ξεχνούμε πως οι επιτυχίες φέρνουν και χρήμα. Αυτό ισχύει παντού, αλλά και στον αθλητισμό. Φτάνει να υπάρχει χρηστή διοίκηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ