aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑγκαλιάζει το «σεντόνι» η υπερηχητική Αταλάντα

Αγκαλιάζει το «σεντόνι» η υπερηχητική Αταλάντα

Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης δεν άφησε την Κυριακή (25/4) στην Μπολόνια η οικοδέσποινα Αταλάντα, η οποία… πέταγε φωτιές και εντέλει σταμάτησε στα πέντε γκολ (5-0).

Οι «μπεργκαμάσκι» επέστρεψαν στα «τρίποντα», ύστερα από το 1-1 με τη Ρόμα και ανέβηκαν στη 2η θέση (68β.) και στο +5 από την 5η -αλλά με αγώνα λιγότερο- Νάπολι. Κάνοντας, έτσι, αποφασιστικό βήμα για ένα εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, ύστερα και από τη νίκη της Ουντινέζε που προηγήθηκε, έπεσαν στη 12η θέση (38β.), όντας στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Αταλάντα ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και τα πράγματα απλουστεύτηκαν ακόμα περισσότερο για εκείνη με την αποβολή (απευθείας κόκκινη) του Σουτέν στο 49′. Ένα χρονικό σημείο, στο οποίο προηγούταν ήδη 2-0 χάρη στον Μουριέλ. Ο Κολομβιανός επιθετικός αρχικά στο 22′ βρήκε υπέροχα με το τακουνάκι τον Μαλινόφσκι, ο οποίος έγραψε το 1-0, για να διαμορφώσει ο ίδιος ο 30χρονος στράικερ το 2-0 με εκτέλεση πέναλτι στο 44′.

Εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε άλλα τρία τέρματα μέχρι το τέλος. Στο 57′ ο Φρόιλερ, μετά από κλέψιμο και εξαιρετική ατομική ενέργεια, πλάσαρε για το 3-0. Για να έρθει δύο λεπτά αργότερα ο Ζαπάτα να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 73′ ο Μίραντσουκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ