aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑγκάλιασε το 26ο της πρωτάθλημα η Μπαρσελόνα!

Αγκάλιασε το 26ο της πρωτάθλημα η Μπαρσελόνα!

Αγκαλιά με το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 26ο συνολικά στην ιστορία της είναι ουσιαστικά από το βράδυ της Τρίτης (23/4) η Μπαρσελόνα, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να επικρατεί 2-0 της Αλαβές στο Μεντιτορόθα και να ξεφεύγει 12 βαθμούς από την 2η Ατλέτικο: κάτι που σημαίνει πως χρειάζεται 3 πόντους στα τέσσερα τελευταία ματς που της απομένουν για τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Οι μπλαουγράνα ξεκίνησαν το ματς χωρίς Μέσι, Ζόρντι Αλμπα και Ράκιτιτς και δεν είχαν καλή παρουσία. Καμία αξιόλογη φάση δεν καταγράφηκε στα πρώτα 45′ και στις δύο εστίες. Στην επανάληψη ωστόσο, η Μπάρτσα μπήκε πιο δυνατά και σε τρία λεπτά χτύπησε δύο φορές. Αρχικά από ωραίο συνδυασμό (54′), ο Λουίς Σουάρες άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια του και ο Αλενιά πάτησε περιοχή, πλασάροντας χαμηλά αριστερά.

Στο 57′ το VAR έδειξε χέρι του Πίνα και πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σουάρες, για να φτάσει τα 128 γκολ του Ντιέγο Φορλάν και να είναι μαζί οι κορυφαίοι Ουρουγουανοί σκόρερ στην ιστορία της La Liga. Λίγο αργότερα μπήκε στο παιχνίδι ο Μέσι και είχε δοκάρι στο 70′. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, οι Καταλανοί περιμένουν να σηκώσουν το τρόπαιο, ενώ η Αλαβές έχει ξεφουσκώσει και απομακρύνεται από τις θέσεις της Ευρώπης.

Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου
Ουέσκα – Έιμπαρ 2-0 (54′ Γκαγέγο, 57′ Αβιλα)
Βαγιαδολίδ – Ζιρόνα 1-0 (67′ Ερέρο)
Αλαβές – Μπαρσελόνα 0-2 (54′ Αλενιά, 60′ πεν. Σουάρες)

Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια (20:30)
Λεγκανές – Μπιλμπάο (21:30)
Εσπανιόλ – Θέλτα
Λεβάντε – Μπέτις (22:30)

Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου
Σεβιλλη – Ράγιο Βαγεκάνο (20:30)
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Βιγιαρεάλ (21:30)
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης (22:30)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ