aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Άγιε Βασίλη, φέρε μας έναν γκολτζή!»

«Άγιε Βασίλη, φέρε μας έναν γκολτζή!»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Θα μπορούσε να είναι και γράμμα στον Άγιο Βασίλη: «Καλέ μου Άγιε Βασίλη, φέρε μας έναν γκολτζή σέντερ φορ!». Είναι βέβαιο ότι θα το υπέγραφαν χιλιάδες φίλοι της Ανόρθωσης. Η αδυναμία στην αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα διαπιστώνεται διά γυμνού οφθαλμού στους κυανόλευκους και ενισχύεται με τη γλώσσα των αριθμών. Είκοσι τέσσερα τέρματα σε 17 αγωνιστικές (ούτε ενάμισι γκολ ανά αγώνα) είναι πολύ λίγα για μία ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Αν «αφαιρέσουμε» και την «πεντάρα» επί του Ολυμπιακού, τότε ο μέσος όρος πέφτει δραματικά. Είναι επίσης ενδεικτικό το γεγονός ότι σε 16 από τα 17 παιχνίδια τους οι κυανόλευκοι δεν κατάφεραν να πετύχουν περισσότερα από δύο τέρματα. Στον τομέα του σκοραρίσματος η σύγκριση είναι… μακρινή με τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο (ΑΕΚ 36, Απόλλων 43, ΑΠΟΕΛ 33) και μάλλον «ταιριάζει» με ομάδες που έχουν πολύ λιγότερους βαθμούς (Δόξα 27, Ομόνοια 27, Αλκή 21).

Ο Πλετ, ήλθε, έκανε εργομετρικά που δεν ικανοποίησαν και απήλθε, ενώ τα περί Αραβίδη που κυκλοφόρησαν στα ελλαδικά ΜΜΕ είναι περισσότερο για… λαϊκή κατανάλωση. Υποψήφιοι υπάρχουν, οι οποίοι αξιολογούνται από τον Ρόνι Λέβι σε συνεργασία με τη διοίκηση. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σύντομα να υπάρχουν εξελίξεις.

Η ανάγκη για επιθετική ενίσχυση είναι τόσο μεγάλη που δεν αποκλείεται να αποκτηθούν δύο καθαρόαιμοι φορ. Στην ακίδα του Λέβι είναι και δεξιός οπισθοφύλακας, αφού ο Μπανταλόφσκι είναι εκτός πλάνων, ενώ πρέπει να είναι έτοιμος σε περίπτωση που προκύψουν προτάσεις από το εξωτερικό για τον Αμπντουλάι Σιεού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ