aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑύξηση ποιότητας μέσω μετεγγραφών, ετοιμότητα, ηλικία

Αύξηση ποιότητας μέσω μετεγγραφών, ετοιμότητα, ηλικία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Ντιέγκο Αγκίρε έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ανακοινώθηκε από τον Απόλλωνα, του οποίου η ενίσχυση σίγουρα δεν σταματά στον Ισπανό. Μετά την απώλεια των εγχώριων τίτλων, η διοίκηση του συλλόγου της Λεμεσού, ο προπονητής Σωφρόνης Αυγουστή και ο τεχνικός διευθυντής Πέτρος Κονναφής έπεσαν με τα μούτρα στον μετεγγραφικό σχεδιασμό. Στόχος των κυανόλευκων είναι να διεκδικήσουν με ακόμη περισσότερες αξιώσεις την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για να το πετύχουν αυτό, χρειάζονται να έχουν με το μέρος τους στοιχεία που δεν τα είχαν την περίοδο που πέρασε.

1) Οι υπεύθυνοι για τον μετεγγραφικό σχεδιασμό του Απόλλωνα ξέρουν πολύ καλά πως πρώτα-πρώτα χρειάζεται ποιοτική και αριθμητική ενίσχυση σε όλες τις θέσεις. Δεν θέλουν με τίποτα να στερέψουν οι επιλογές κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν. Διότι η κόπωση και οι τραυματισμοί στοίχισαν στη λήξασα περίοδο.

2) Τέθηκε στόχος ώστε οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν να είναι έτοιμοι για να διεκδικήσουν θέση βασικού από την αρχή. Να μη χρειαστούν δηλαδή μεγάλο διάστημα προσαρμογής.

3) Αποφασίστηκε πως πρέπει να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας. Κάτι στο οποίο δίδεται ιδιαίτερη έμφαση, καθώς στατιστικά ο Απόλλων διέθετε τη σεζόν που πέρασε μιαν από τις πιο γερασμένες ομάδες στην Ευρώπη (σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το CIES τον περασμένο Οκτώβριο και αφορούσε τις ενδεκάδες που παράταξαν οι ομάδες στα παιχνίδια που έδωσαν από την 1η Ιουλίου ώς τις 24 Σεπτεμβρίου, ήταν η πιο γερασμένη). Κατά συνέπεια χρειάζεται νέο αίμα με ποδοσφαιριστές διψασμένους που να διακατέχονται από ενθουσιασμό.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη του λοιπόν ο Σωφρόνης Αυγουστή «λαμβάνει τα μέτρα» του, ώστε από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, η ομάδα του να δείξει την ισχύ της. Με τους δανεικούς που επέστρεψαν και τον Αγκίρε θα αποκτηθούν άλλοι πέντε με έξι ποδοσφαιριστές. Ο Ισπανός αποκτήθηκε για να καλύψει κυρίως την αριστερή πλευρά της επίθεσης όμως μπορεί να αγωνισθεί και στην άμυνα. Ο Σωφρόνης Αυγουστή θέλει οι παίκτες του να μπορούν να αγωνισθούν σε παραπάνω από μία θέσεις και ο Αγκίρε μπορεί να αγωνιστεί σε όλη την αριστερή πλευρά.

Η προσοχή των κυανόλευκων πλέον στρέφεται στις επόμενες κινήσεις. Θα ακολουθήσουν οι παίκτες που ήδη έχουν καταλήξει σε συμφωνία (Μολ, Μπεσάντ) και οι άλλοι με τους οποίους έχουν προχωρήσει οι επαφές. Το σίγουρο είναι πως οι ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν, αφού σε λιγότερο από δέκα ημέρες, οι κυανόλευκοι θα αρχίσουν προπονήσεις για τη νέα περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ