aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυτός είναι η μεταγραφική προτεραιότητα του Αλέγκρι!

Αυτός είναι η μεταγραφική προτεραιότητα του Αλέγκρι!

Παρά την ήττα στον τελικό του Champions League, στο οποίο έφτασε αήττητη, η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν ονειρεμένη για τη Γιουβέντους αλλά και ιστορική. Απόλυτη κυρίαρχος στις εγχώριες διοργανώσεις, κατακτώντας το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, καταφέρνοντας το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του calcio, αλλά και το τρίτο διαδοχικό κύπελλο κάτι που καμία άλλη ομάδα δεν είχε πετύχει στο παρελθόν.

Ο «καημός» των «ασπρόμαυρων» ωστόσο δεν είναι άλλος από την κορυφή της Ευρώπης. Αφού η ομάδα έγραψε το όνομά της μάλιστα με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, η πίεση χαμηλώνει, το πρωτάθλημα δεν αποτελεί αυτοσκοπό και προτεραιότητα αποτελεί η κούπα με τα μεγάλα «αυτιά», στην τελευταία ποδοσφαιρική χρονιά του Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Η Γιουβέντους της σεζόν 2017- 2018 θα έχει ως βασικό της δόγμα το σύστημα 4-2-3-1. Πάνω σε αυτό ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα εργαστεί και θα δομήσει μία ομάδα ικανή να ανέβει στον ευρωπαϊκό «θρόνο».

Ο παίκτης «κλειδί»

Ο Τοσκανός τεχνικός έχει ήδη εντοπίσει τους παίκτες που χρειάζονται προκειμένου το συγκεκριμένο σύστημα να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρώτος στη λίστα δεν είναι άλλος από τον Ντάγκλας Κόστα! «Παιδί» του Μιρτσέα Λουτσέσκου στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, κάτοικος Μονάχου από το καλοκαίρι του 2015.

Το προφίλ του Βραζιλιάνου είναι απλά τέλειο για τον Αλέγκρι! Άψογη τεχνική κατάρτιση, ικανός στο να επιτεθεί ένας εναντίον ενός αλλά και να τροφοδοτήσει ιδανικά τον επιθετικό. Ικανός να αγωνιστεί αριστερά αλλά και δεξιά με ανάποδο πόδι προκειμένου να συγκλίνει και να εκτελεί.

Τα νούμερα της σεζόν που ολοκληρώθηκε λένε επτά γκολ σε 34 παρουσίες, εκ των οποίων οι εννιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην οποία βρήκε δίχτυα δύο φορές. Εάν προσθέσουμε μάλιστα και τις εννιά ασίστ, η σεζόν κρίνεται άκρως ικανοποιητική για τον 27χρονο για τον οποίο η «Μεγάλη Κυρία» θα χρειαστεί να βγάλει από τα ταμεία της 30 με 35 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πρώτες επαφές με την πλευρά της Μπάγερν έχουν ήδη γίνει, με τους Βαυαρούς να είναι θετικοί, να περιμένουν όμως την ολοκλήρωση της απόκτησης του Χιλιανού Αλέξις Σάντσες, το πρώτο όνομα που ζητήθηκε από τον Αντσελότι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ