aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυτοί που κρατάνε το κλειδί

Αυτοί που κρατάνε το κλειδί

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Ότι η Ανόρθωση δεν θα παρουσιαζόταν στο 100% της ετοιμότητάς της στα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν αναμενόμενο (και στα ενδότερά της), λόγω των πολλών αλλαγών στο ρόστερ. Ανεξαρτήτως της ποιότητας των παικτών που απέκτησε. Άλλωστε, αριθμός νεοαποκτηθέντων, τους οποίους ο Ρόνι Λέβι έριξε στο αρχικό σχήμα ή ως αλλαγή στις εκτός έδρας συναντήσεις με τη Νέα Σαλαμίνα (1-1) και την Αλκή (νίκη με 1-0), μετρούσαν από μία έως και τρεις εβδομάδες παρουσία στην ομάδα.

Άρα δεν ήταν δυνατή η πλήρης προσαρμογή τους. Το γεγονός που προβλημάτισε ή αν θέλετε ο τομέας που δεν ανταποκρίθηκε όσο θα περίμενε κάποιος, ήταν ο επιθετικός. Η «Κυρία» δυσκολεύτηκε σε μεγάλο βαθμό να μετατρέψει την κυκλοφορία της μπάλας σε δημιουργία ευκαιριών που να τις αξιοποιήσει. Ακόμα και στις φάσεις που έφτιαξε, δεν είχε την αναμενόμενη τελική προσπάθεια για να σκοράρει και να «σκοτώσει» τις αντιστάσεις των αντιπάλων της.

Κόντρα στους ερυθρόλευκους είδε δίχτυα από μια στατική εκτέλεση του Ράγιος που ξεγέλασε τον Βεσελόφσκι, ενώ απέναντι στην «Αθάνατη» ευνοήθηκε από το αυτογκόλ του Στρατηλάτη. Η επιθετική βελτίωση είναι δηλαδή το πρώτο ζητούμενο από εδώ και πέρα. Από πλευράς διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας εκφράστηκε η σιγουριά πως είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν οι «πυροβολισμοί» από τους φορ και κατ’ επέκταση το αγωνιστικό ανέβασμα της ομάδας.

Ο πρόεδρος Ανδρέας Παντελή, όπως και ο προπονητής, εμπιστεύονται πλήρως τις επιλογές τους για τη στελέχωση του ρόστερ, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των παικτών και ζητούν να ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι όταν κρίνεται η εικόνα της ομάδας και είναι πεπεισμένοι πως έρχονται πολύ καλύτερες μέρες. Οι άνθρωποι της Ανόρθωσης ποντάρουν στην ποιότητα των δύο τελευταίων αποκτημάτων για την ενδυνάμωση της γραμμής κρούσεως: του Αράζ Αμπντουλάγεφ και του Σεκού Σισέ.

Επίσης, θεωρούν πως όταν ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ανοίξει λογαριασμό στο σκοράρισμα θα προσφέρει πάρα πολλά, ενώ αναμένεται και η μεγαλύτερης διάρκειας αξιοποίηση του έμπειρου Αντρέ Άλβες. Σταθερή αξία (ως δημιουργός και εκτελεστής) θεωρείται ο Ρούβεν Ράγιος, την ίδια ώρα που ο προπονητής δείχνει πως επενδύει στο ανέβασμα των Μιγκέλ Παλάνκα και Βλάντιμιρ Γκάντσεφ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ