aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυτό και αν είναι πρόκληση...

Αυτό και αν είναι πρόκληση…

Ανάμεσα στα αγωνιστικά στοιχεία για τα οποία μπορεί να θαυμαστεί η Ανόρθωση των έξι αγωνιστικών που έχουν διεξαχθεί, είναι αναμφιβόλως η ανασταλτική λειτουργία της. Δέχτηκε μόνο δύο τέρματα, έχοντας στο πρόγραμμά της και δύο εκτός έδρας ντέρμπι με τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ (1-0) και την επίδοξη πρωταθλήτρια ΑΕΚ (1-1).

Αν ληφθεί υπόψη ότι πέτυχε μόνο εφτά τέρματα, γίνεται αντιληπτό πως η άμυνα είναι το κλειδί στην έως σήμερα διαδρομή της πρωτοπόρου. Και δίχως αμφισβήτηση θα στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν, το ερχόμενο Σάββατο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» απέναντι στον Απόλλωνα. Λίγα λόγια για τον επικείμενο αντίπαλο της «Μεγάλης Κυρίας», αρκούν για να γίνει αντιληπτό του λόγου το αληθές. Έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα από τις άλλες ομάδες, είναι μαζί με την Ομόνοια η πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει 11 τέρματα. Παραλλήλως, σκόραρε και στα 11 επίσημα ματς που έδωσε μέχρι στιγμής (Γιουρόπα Λιγκ, Σούπερ Καπ, πρωτάθλημα), μετρώντας συνολικά 25 γκολ.

Απέναντι λοιπόν σε τέτοιο αντίπαλο, η δοκιμασία του καλού αναχαιτιστικού μηχανισμού της Ανόρθωσης θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλο παιχνίδι. Γι’ αυτό και το μεγαλύτερο στοίχημα απέναντι στους κυανόλευκους της Λεμεσού είναι να πετύχει ό,τι δεν μπόρεσαν ομάδες επιπέδου Λιόν (1-1) και Έβερτον (2-2): να γίνει η ομάδα της Αμμοχώστου η πρώτη σε Κύπρο και Ευρώπη που θα τους φράξει τον δρόμο προς τα δίκτυα. Η επιχείρηση διαφύλαξη των μετόπισθεν, όμως, γίνεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω της τιμωρίας του Ντάνιελ Πράνιτς. Ο Ρόνι Λέβι θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πολύπειρου Κροάτη και θα προσπαθήσει να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη για το αριστερό άκρο της άμυνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ