aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυτήν θέλουν οι ΑΕΛίστες

Αυτήν θέλουν οι ΑΕΛίστες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την ΑΕΛ που βάζει πίεση, την ΑΕΛ που τρέχει και κυνηγά με πάθος το γκολ, θέλουν να βλέπουν οι φίλοι της. Την ΑΕΛ που έπαιξε την ΑΕΚ (1-1) στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, όπως η γάτα το ποντίκι και την περιόρισε στο μισό γήπεδο.

Μπορεί να μη νίκησε στο τέλος, όμως η επιμονή και η αντίδρασή της έφερε το γκολ της ισοφάρισης και στο τέλος δέχθηκε το ζεστό χειροκρότημα των οπαδών της. Μπορεί να μη λειτούργησαν όλα όπως θα ήθελε ο Πάμπος Χριστοδούλου, όμως η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, δείχνοντας πως διαθέτει ποιότητα.

Έχει φανεί πως με το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει η ΑΕΛ, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι το τέλος σε ρόλο πρωταγωνιστή και να κερδίσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα λέει την αλήθεια, σπάνια κάνει λάθη, και ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες με στόχο να πάει ακόμη καλύτερα στη συνέχεια η ομάδα του.

Ενόψει της συνέχειας, που περιλαμβάνει δύο «κολλητά» ντέρμπι στη Λευκωσία, αρχικά με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και έπειτα με την Ομόνοια, ο Κύπριος τεχνικός θα δουλέψει με στόχο να έρθουν τα ποθητά αποτελέσματα. Η άμυνα είναι το ισχυρό όπλο των γαλαζοκίτρινων σε κάθε παιχνίδι, όμως τώρα υπάρχουν και οι πολύ καλές επιθετικές επιλογές, που δεν τις είχε προηγουμένως.

Σε σχέση μάλιστα με την προ Χριστουγέννων περίοδο, η διαπίστωση είναι πως η τεχνική ηγεσία διαθέτει αρκετούς και ποιοτικούς επιθετικούς. Κάποια περίοδο αναγκαζόταν ο Πάμπος Χριστοδούλου, λόγω έλλειψης ακραίων να χρησιμοποιεί τον μέσο Σαβάν. Από τον Ιανουάριο και μετά έχει εκτίσει την τιμωρία του ο Μέσκα και δείχνουν έτοιμοι για μεγάλες εμφανίσεις, οι Μπλάνκο, Γεωργιάδης, Σάσι, ενώ στα φτερά διαθέσιμος είναι και ο Μάριος Ηλία.

Με περισσότερες λύσεις λοιπόν, η ΑΕΛ φαντάζει ικανή να διεκδικήσει μέχρι τέλους και να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Οι δύο αγώνες που έχει να δώσει στο ΓΣΠ τις επόμενες δύο εβδομάδες για το πρωτάθλημα, τα δύο ματς κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ και όσα παιχνίδια θα ακολουθήσουν στην τελική φάση, δίνουν τεράστιο κίνητρο στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού. Ήδη, άρχισε η προετοιμασία για το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Αποφασισμένοι για τη μάχη

Ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη μέχρι τέλους για το καλύτερο. Και μαζί τους, το έδειξε και ο κόσμος πως θα βοηθήσει για να κλείσει η σεζόν με επιτυχία. Στο ματς της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ (1-1), ακόμη και μετά το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΛ, ο κόσμος έδειξε υπομονή και πίστη, σπρώχνοντας την ομάδα του για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι οπαδοί της ΑΕΛ παραμένουν ανάμεσα στα ισχυρά ατού της στα δύσκολα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ