aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυτή θα είναι η δική τους σεζόν στην Ανόρθωση

Αυτή θα είναι η δική τους σεζόν στην Ανόρθωση

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Έχουμε εκθειάσει πολλές φορές τις φετινές επιδόσεις της Ανόρθωσης αλλά και τον τρόπο που καταφέρνει να παίρνει το ζητούμενο, τους βαθμούς. Με σημαντικά γκολ στα τελευταία λεπτά, η «Κυρία» έχει καταφέρει να πάρει σημαντικούς βαθμούς αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει τα γκολ που θα ήθελε από τους επιθετικούς της. Ακόμη κι έτσι, όμως, υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που όχι μόνο έχουν δώσει σημαντικότατες λύσεις στο σκοράρισμα, αλλά έχουν καταφέρει να πετύχουν και ρεκόρ ή να είναι πολύ κοντά στο να δημιουργήσουν ένα νέο ρεκόρ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο αρχηγός Ζοάο Βίκτορ ερχόμενος το καλοκαίρι του 2015 στην Ανόρθωση μετρούσε μόλις ένα γκολ στην καριέρα του. Στην Ανόρθωση την πρώτη του σεζόν πέτυχε τρία, τη δεύτερη τέσσερα, ενώ φέτος μετρά ήδη έξι γκολ σε 20 συμμετοχές και έχει… διαλύσει κάθε προηγούμενο του ρεκόρ. Μάλιστα, σχεδόν όλα τα γκολ του χάρισαν βαθμούς στην ομάδα του. Στο κέντρο της άμυνας, οι Ντουγκλάο και Σίλντενφελντ έχουν «δέσει» για τα καλά.

Και το αξιοσημείωτο είναι ότι, δεν κάνουν μόνο αμυντικά εξαιρετική δουλειά αλλά δίνουν σημαντικές λύσεις και βαθμούς με τα γκολ τους. Ο Ντουγκλάο έχει σκοράρει τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα και δυο στο Κύπελλο. Σύνολο έξι γκολ, όσα είχε συνολικά τη σεζόν 2015-16 στην Τουρκία με την Ακίσαρ. Με λίγα λόγια θέλει άλλο ένα για να «σπάσει» το προσωπικό του ρεκόρ. Από την πλευρά του, ο Σίλντενφελντ έχει σκοράρει ήδη δύο γκολ με την Ανόρθωση, όσα είχε στην πιο παραγωγική του σεζόν που ήταν με την Στουρμ Γκράτς το 2010-11. Άλλο ένα και «σπάζει» το προσωπικό του ρεκόρ.

Τέλος, ένα γκολ θέλει και ο Καμαρά για να κάνει ρεκόρ καριέρας αφού μπορεί να έχει ακούσει πολλά και να έχει χάσει απίστευτα γκολ, όμως τα έξι που έχει σημειώσει αποτελεί ισοφάριση του περσινού του ρεκόρ με την Πάρις. Με άλλο ένα γκολ θα κάνει ρεκόρ καριέρας ο διεθνής επιθετικός από την Γουινέα. Με απλά λόγια, υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές για τους οποίους η φετινή σεζόν θα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή και θα την θυμούνται για πολλά χρόνια. Απ’ την άλλη θα πρέπει και η Ανόρθωση να κοιτάξει να πάρει κάποια γκολ από επιθετικούς για να αυξήσει τις πιθανότητες επίτευξης του στόχου της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ