aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυτή είναι απώλεια «πρώτου βαθμού»

Αυτή είναι απώλεια «πρώτου βαθμού»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Θα αργήσει να επιστρέψει ο Φώτης Παπουλής και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στον Απόλλωνα. Ο Ελλαδίτης επιθετικός, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην ποδοκνημική, θα απουσιάσει μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Γι’ αυτό και ο Σωφρόνης Αυγουστή ψάχνει επειγόντως τον αντικαταστάτη του. Ο Παπουλής αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια πρωταθλήματος, 4 στο κύπελλο, ενώ αγωνίστηκε και στο παιχνίδι για την Ασπίδα της ΚΟΠ. Πέτυχε 14 γκολ στο πρωτάθλημα, άλλο ένα στο κύπελλο. Επίσης, πέτυχε ένα «ευρωπαϊκό» γκολ σε βάρος της Γκρασχόπερς (2-1, 3-3), στα πλαίσια του Γ’ Προκριματικού Γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ.

Πρόκειται για απώλεια «πρώτου βαθμού», όμως στον Απόλλωνα δεν έχουν και τίποτα άλλο να κάνουν από το να τον περιμένουν. Επειδή όμως οι υποχρεώσεις τρέχουν, οι κυανόλευκοι επιθυμούν να εντάξουν στο δυναμικό τους επιθετικό της ίδιας εμβέλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα στο πόδι το κουβαλούσε από το περασμένο καλοκαίρι. Έσφιξε τα δόντια και έβγαλε τη σεζόν. Με δεδομένη και την αποχώρηση του Πίεχ και το ερωτηματικό κατά πόσο θα είναι ή όχι στο δυναμικό του Απόλλωνα ο Γκιέ Γκιέ, η ενίσχυση επιθετικά φαντάζει αναγκαία για τους κυανόλευκους.

Άλλωστε δεν διαφεύγει κανενός πως και οι τρεις πιο πάνω ποδοσφαιριστές πέτυχαν μαζί τα 29 από τα 71 γκολ του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα (Παπουλής 14, Πίεχ 9, Γκιέ Γκιέ 6). Η περίπτωση του Ελλαδίτη μεσοεπιθετικού είναι ιδιάζουσα. Ο Παπουλής μπορεί να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό του χάρισμα. Χάνει βέβαια γκολ, καθώς είχε μοναδικές ευκαιρίες στη σεζόν που πέρασε για να σημειώσει περισσότερα, όμως μαρκάρει, κουβαλάει την μπάλα, μοιράζει ασίστ, βοηθά γενικά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του και αποτελεί μια προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο και όχι μόνο.

Η προσπάθεια, λοιπόν, είναι να αποκτηθεί ακραίος επιθετικός για να καλύψει το κενό του. Κλασικοί ακραίοι είναι μόνο οι Πέδρο (αν δεν αγωνίζεται στην άμυνα), Πίττας και Σαρδινέρο, ενώ έχουν προστεθεί στο ρόστερ και οι Ζελάγια και Χατζηβασίλης. Οι κυανόλευκοι έχουν ανάγκη από παίκτες με προσωπικότητα.

Οι υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη δεν τους αφήνουν περιθώρια να στηριχθούν σε μετριότητες ή σε παίκτες που να μην είναι εγνωσμένη η αξία τους. Το θετικό είναι πως το αργότερο μέχρι το τέλος Αυγούστου ο Παπουλής θα επιστρέψει. Είναι η περίοδος που η ομάδα θα τον χρειαστεί στο πρωτάθλημα, ενώ πιθανό να αποδειχθεί και χρήσιμος αν οι κυπελλούχοι βρεθούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ