aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυτά ετοιμάζει ο Πουρσαϊτίδης για το ντέρμπι

Αυτά ετοιμάζει ο Πουρσαϊτίδης για το ντέρμπι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Κάθε καλός «στρατηγός» συνηθίζει να έχει σχέδιο Α και σχέδιο Β πριν από κάθε μάχη. Σε περιπτώσεις όπως η σημερινή (19:00, Cytavision 2), το επιτάσσουν τα αγωνιστικά προβλήματα της Νέας Σαλαμίνας πριν από την αναμέτρηση με την Ανόρθωση. Γι’ αυτό και ο προπονητής της, Σάββας Πουρσαϊτίδης, εξέτασε διάφορα σενάρια, ώστε να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Πρώτο δίλημμα, η θέση του στράικερ. Ο Κίνγκσλι Ονουέγκμπου συμμετείχε στο πρόγραμμα της ψεσινής προπόνησης, το οποίο όμως ήταν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, όπως συνηθίζεται άλλωστε μία ημέρα πριν από παιχνίδι. Επομένως, η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την ύστατη στιγμή.

Ο Ελλαδίτης προπονητής δοκίμασε λοιπόν πλάνο με τον Νιγηριανό επιθετικό στην κορυφή και τον Ντάνιελ Σικόρσκι σε ρόλο μεσοεπιθετικού, για να καλύψει το κενό του τραυματία Τσαρλς Ελουντού. Στο ενδεχόμενο απουσίας του πρώτου ερυθρόλευκου σκόρερ, ο Σικόρσκι θα πάρει θέση στην κορυφή και το ερώτημα είναι ποιος θα αγωνιστεί αντί του Καμερουνέζου.

Στην προπόνηση πάντως δοκιμάστηκαν οι Στεφάν Αζίζ και Θεοδόσης Σιαθάς. Ο Ιβοριανός συμπεριλήφθηκε στην αποστολή παρά την ίωση που τον ταλαιπώρησε και αν δηλώσει «ταύρος» σήμερα, θα έχει τον πρώτο λόγο.

Υπάρχει, ωστόσο, και τρίτο δίλημμα για τον Πουρσαϊτίδη, το οποίο αφορά στην αντικατάσταση του άτυχου Τιμόθεου Παύλου, ο οποίος υπέστη ολική ρήξη χιαστού. Διεκδικητές της θέσης του δεξιού φουλ μπακ είναι οι Κωνσταντίνος Σεργίου και Κωνσταντίνος Μιντίκκης. Ο πρώτος είναι πιο έτοιμος ασφαλώς, αφού ο δεύτερος δεν αγωνίστηκε ακόμα μετά την επέμβαση στον τετρακέφαλο. Ωστόσο, ο αρχηγός υπερέχει παρασάγγας σε εμπειρίες, κάτι που σίγουρα βάζει σε σκέψεις την τεχνική ηγεσία.

Με τα δεδομένα που αναλύθηκαν λοιπόν, η βασική ενδεκάδα (σε σχηματισμό 3-4-3) θα είναι σε μεγάλο βαθμό η ακόλουθή: Βεσελόφσκι (τερματοφύλακας), Φουστάρ, Τζολοβάρτ, Χριστοφόρου (αμυντικοί), Σεργίου ή Μιντίκκης, Κορέια (φουλ μπακ), Μαργκάσα, Νουρ (χαφ), Τιάγκο, Σικόρσκι ή Αζίζ (μεσοεπιθετικοί) και Ονουέγκμπου ή Σικόρσκι (σέντερ φορ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ