aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυστηρές διαδικασίες «ώστε ποτέ ξανά να μην έχουμε φαινόμενα Παντελή»

Αυστηρές διαδικασίες «ώστε ποτέ ξανά να μην έχουμε φαινόμενα Παντελή»

Στο πολυσυζητημένο Υπόμνημα Πουλλαΐδη προς τη Γενική Συνέλευση της 23ης Απριλίου, το οποίο υποβλήθηκε μέσω της τριμελούς Επιτροπής (Ευγένιος Χαμπουλλάς, Χρίστος Σαββίδης, Γιώργος Χατζηστεφάνου) η πρώτη – πρώτη πρόνοια αφορούσε τον οικονομικό έλεγχο:

«Η διοίκηση Ανδρέα Παντελή έχει κατά τη διάρκεια της θητείας της διαχειριστεί κατά τον χειρότερο τρόπο τα οικονομικά της ομάδας. Απέτυχε να ακολουθήσει διαδικασίες χρηστής διοίκησης και διαφάνειας, οδηγώντας μέσα σε δύο χρόνια σε διπλασιασμό χρεών προς το Κράτος, Ομοσπονδία, Ποδοσφαιριστές και άλλους πιστωτές. Προείσπραξε και κατασπατάλησε μελλοντικά έσοδα, αφαίμαξε χορηγίες και τηλεοπτικά δικαιώματα».

Είναι πασιφανές ότι ο μεγαλομέτοχος της Ανόρθωσης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον Ανδρέα Παντελή και τους στενούς συνεργάτες του, αφού στο τρίτο άρθρο του υπομνήματος αναφέρεται αυτολεξεί: «Μέχρι στιγμής, ουδεμία ανάληψη ευθύνης υπήρξε από τη διαχείριση Παντελή, ο οποίος εξαφανίστηκε χωρίς να αναφέρει λέξη».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Απαιτεί από τον Ανδρέα Παντελή €800.000!

Κι όταν ο Χρήστος Πουλλαΐδης κατέθεσε εισηγήσεις μέσω του υπομνήματος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν τα εξής:

6.1 Να εφαρμόσουμε αυστηρές διαδικασίες στον τρόπο λειτουργίας της Εταιρείας και του Συλλόγου στα πλαίσια ενός εσωτερικού κανονισμού (manual), ώστε ποτέ ξανά να μην έχουμε φαινόμενα Παντελή.

6.3 Να αξιολογηθούν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες της Εταιρείας την τελευταία διετία και να διερευνηθούν τυχόν αδικήματα που έχουν διαπραχθεί».

Κι εφόσον το υπόμνημα πέρασε από τη Συνέλευση με συντριπτική πλειοψηφία, ο οικονομικός έλεγχος και η δικαστική διαδικασία, μάλλον είναι μονόδρομος για τους νυν διοικούντες την «Κυρία». Η επιμονή Πουλλαΐδη σε ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών πεπραγμένων της διοίκησης Παντελή επιβεβαιώθηκε και από τον τέως πρόεδρο της Εταιρείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης είχε αναφέρει τα ακόλουθα: «Είναι αλήθεια ότι στο πλαίσιο της επαφής μας με τον κ. Πουλλαΐδη, μας ζήτησε να διεξάγουμε μία έρευνα στα οικονομικά της Εταιρείας από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019. Για να εξεταστεί προσεκτικά τι έχει ξοδευτεί και πού και να διερευνηθεί οποιαδήποτε οικονομική ανωμαλία. Συμφωνώ απολύτως και στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζομαι πλήρως με τον κ. Πουλλαΐδη. Πάνω απ’ όλα διαφάνεια!».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ