aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑφεντικό της πόλης η Σεβίλλη!

Αφεντικό της πόλης η Σεβίλλη!

Την 47η νίκη της στο 100ο ντέρμπι της Ανδαλουσίας σε επίπεδο της πρώτη τη τάξη κατηγορίας πέτυχε την Κυριακή (14/3) η Σεβίλλη, η οποία επικράτησε 1-0 υποδεχόμενη τη Ρεάλ Μπέτις στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» για την 27η αγωνιστική.

«Χρυσός» σκόρερ για τους «Σεβιγίστας» ο Εν-Νεσίρι, ο οποίος με το τέρμα του στο 27′ έφτασε τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Γιούλεν Λοπετέγι παρέμεινε μεν στην 4η θέση, ωστόσο ταυτόχρονα ανέβηκε στους 51 βαθμούς και στο +6 (και με αγώνα λιγότερο) από την 5η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Τη στιγμή που η Μπέτις έμεινε στους 42 πόντους, ούσα 6η.

Το ματς:

Η Σεβίλλη ήταν εκείνη, η οποία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, όχι όμως και την ίδια παραγωγή τελικών με τους φιλοξενούμενους. Οι «βερδιμπλάνκος» ήταν ιδιαίτερα κινητικοί και με πίεση ψηλά κατά διαστήματα. Ωστόσο, είδαν τους γηπεδούχους να παραβιάζουν την εστία τους χάρη στο τέρμα του Εν-Νεσίρι στο 27′. Ο φορ των «Σεβιγίστας» βγήκε στην πλάτη της άμυνάς τους και αφού πέρασε τον Ρόμπλες, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από πλάγια θέση.

Το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο στη μεγαλύτερο διάρκειά του. Όσο πλησίαζε προς τη λήξη, η Μπέτις άρχισε να φορτώνει όλο και περισσότερο την επίθεσή της και να απειλεί την εστία του Μπόνο. Χάνοντας, μάλιστα, σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας στο 88′ και τον Φεκίρ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Χωρίς, όμως, να καταφέρνει να τις αξιοποιήσει, με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ