aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑφεντικό της πόλης η Γιουβέντους, ιστορική στιγμή για τον Μπουφόν! (video)

Αφεντικό της πόλης η Γιουβέντους, ιστορική στιγμή για τον Μπουφόν! (video)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το Derby della Mole η Γιουβέντους, η οποία συνέτριψε 4-1 την Τορίνο και ξέφυγε στο +7 -έστω και προσωρινά- από τη 2η Λάτσιο.

Αυτή ήταν 7η διαδοχική νίκη των «μπιανκονέρι» στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ συνέχισαν την εξαιρετική παράδοση που έχουν χτίσει με την «γκρανάτα», από την οποία έχουν να χάσουν εντός έδρας εδώ και 25 χρόνια!

Παράλληλα, γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την ιστορική στιγμή του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος έγινε ρέκορντμαν συμμετοχή στη Serie A. Ο Ιταλός πορτιέρε και ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχουν περάσει από το ποδοσφαιρικό στερέωμα ξεπέρασε σε συμμετοχές στην Serie A τον θρυλικό Μαλντίνι και έπιασε κορυφή.

Μερικές μήνες πριν κλείσει τα 43 του χρόνια, ο θρυλικός τερματοφύλακας της Γιουβέντους χάραξε το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας του calcio. Πήρε τα γάντια του βασικού από τον Μαουρίτσιο Σάρι για το derby della Mole και πραγματοποίησε στην 648η εμφάνιση στην Serie A αφήνοντας για πάντα πίσω στη σχετική λίστα τον κορυφαίο αμυντικό όλων των εποχών και μύθο της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Τότι με 619 ματς.

Αναλυτικά η 30ή αγωνιστική

Σάββατο 4 Ιουλίου
Γιουβέντους-Τορίνο 4-1
(3′ Ντιμπάλα, 29′ Κουαδράδο, 61′ Κρ. Ρονάλντο, 87′ αυτ. Τζίτζι – 45′ πεν. Μπελότι)

Σασουόλο-Λέτσε (20:30)
Λάτσιο-Μίλαν (22:45)

Κυριακή 5 Ιουλίου
Ίντερ-Μπολόνια (18:15)
Κάλιαρι-Αταλάντα (20:30)
Σαμπντόρια-ΣΠΑΛ (20:30)
Μπρέσια-Βερόνα (20:30)
Πάρμα-Φιορεντίνα (20:30)
Ουντινέζε-Τζένοα (20:30)
Νάπολι-Ρόμα (22:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ