aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Αέρας» η Τουρκία… σκόρπισε τη Γαλλία

«Αέρας» η Τουρκία… σκόρπισε τη Γαλλία

Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έκανε «φύλλο και φτερό» την Γαλλία, την οποία νίκησε με το… φτωχό για την εικόνα του αγώνα 2-0 και «πήρε κεφάλι» στον 8ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ήταν σκιά του εαυτού της και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με την μικρή έκταση του σκορ, αφού αν δεν είχε στο τέρμα τον «φύλακα-άγγελο» Ούγκο Γιορίς, το κοντέρ θα είχε γράψει πολλά.

Ουνιάλ (30’) και Ουντέρ (40’) πέτυχαν τα γκολ της τουρκικής ομάδας, που έφτασε τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ για τους «τρικολόρ» αυτή ήταν η πρώτη ήττα. Μάλιστα, η νίκη αυτή είναι ιστορική για την Τουρκία, αφού είναι μόλις η πρώτη επί της Γαλλίας, η οποία μετρούσε στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους τέσσερις νίκες.

Το ματς:

Χωρίς κάτι αξιόλογο πέρασαν τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά στο Ικόνιο. Στο 19’, η Γαλλία είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Γκριεζμάν, που δεν βρήκε στόχο και στο 30’, η Τουρκία στην πρώτη της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουντέρ και κεφαλιά-πάσα του Ντεμιράλ, ο Ουνιάλ από κοντά έκανε το 1-0. Οχτώ λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Γιλμάζ, ο οποίος νικήθηκε από τον Γιορίς, αλλά στο 40’ διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Τοκόζ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας, έδωσε τη μπάλα στον Ουντέρ και αυτός με άψογο πλασέ από θέση μέσα δεξιά, έκανε το 2-0, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του για τη νίκη. Οι «τρικολόρ» ήταν αγνώριστοι, τόσο αμυντικά, όπως φαίνεται από τα δύο γκολ που δέχθηκαν, όσο και επιθετικά, αφού στα πρώτα 45 λεπτά, είχαν μόλις μια τελική προσπάθεια.

Στην επανάληψη, η Γαλλία μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση και είχε τρεις ημιτελείς προσπάθειες με Γκριεζμάν, Βαράν και Ζιρού στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, αλλά οι δύο καλύτερες ευκαιρίες ανήκε στην Τουρκία. Στο 55’ ο Γιλμάζ και ένα λεπτό αργότερα ο Κάραμαν είδαν τον Γιορίς να κάνει εξαιρετικές επεμβάσεις και να τους στερεί το τρίτο γκολ. Στο 69’ ήταν η σειρά του Τεκντεμίρ να σουτάρει από απόσταση 30 μέτρων και τον Γιορίς να κάνει άλλη μια εντυπωσιακή απόκρουση. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε από πλευράς Τούρκων, οι οποίοι είχαν πλέον πρώτο μέλημα να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Και το κατάφεραν πολύ εύκολα, αφού οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν επ’ ουδενί να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί που κουβαλούσαν. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης, που βρήκε την Τουρκία να είναι η μεγάλη νικήτρια.

Πρώτοι βαθμοί με… ζόρι για Μολδαβία

Τους πρώτους βαθμούς στον 8ο όμιλο έβαλε στο σακούλι της η Μολδαβία, που νίκησε 1-0 την Ανδόρρα, στο ντέρμπι ουραγών της 3ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν στο 8’ με τον Αρμάς. Είχαν τον έλεγχο του αγώνα και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έκαναν περισσότερο αισθητή την παρουσία τους στο β’ ημίχρονο, μετά την αποβολή του Ιονίτα στο 46’. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπόρεσαν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ και να φτάσουν στην ισοφάριση, γνωρίζοντας την τρίτη ήττα τους σε ισάριθμα παιχνίδια, μένοντας μόνοι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα του 8ου ομίλου:

Ισλανδία-Αλβανία 1-0 (22’ Γκούντμουντσον)

Μολδαβία-Ανδόρα 1-0 (8’ Αρμάς)

Τουρκία-Γαλλία 2-0 (30’ Ουνιάλ, 40’ Ουντέρ)

Η βαθμολογία:
1. Τουρκία 9
2. Γαλλία 6
3. Ισλανδία 6
4. Αλβανία 3
5. Μολδαβία 3
6. Ανδόρα 0

Η επόμενη (4η) αγωνιστική

Αλβανία-Μολδαβία (11/06, 21:45)
Ανδόρα-Γαλλία (11/06, 21:45)
Ισλανδία-Τουρκία (11/06, 21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ