aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Αέρας» η Μπάγερν, σοκ τη για Σάλκε (videos)

«Αέρας» η Μπάγερν, σοκ τη για Σάλκε (videos)

Χωρίς αντίπαλο παίζει στη Bundesliga η Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες πέρασε εύκολα και από την «Opel Arena», επικρατώντας 2-0 της Μάιντς και έκανε άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση της σαλατιέρας. Οι Βαυαροί έφτασαν τις οχτώ συνεχόμενες νίκες και συνολικά τις 17 σε 21 αγωνιστικές. Ο Φρανκ Ριμπερί άνοιξε το σκορ στο 33’ και ο Χάμες Ροντρίγκες διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 44’. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ, όπως φαίνεται και από τις 16 τελικές προσπάθειες, ωστόσο, δεν άλλαξε τίποτε και το 0-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στην «Veltins Arena», όπου η Βέρντερ Βρέμης σόκαρε τη Σάλκε με γκολ στις καθυστερήσεις και πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια για παραμονή. Οι «βασιλικοί μπλε» είχαν προηγηθεί στο 25’ με τον Κονοπλιάνκα, ωστόσο, η αποβολή του Νάσταζιτς στο 78’ άλλαξε τα δεδομένα. Ένα λεπτό αργότερα ο Κρούσε ισοφάρισε για τους «πράσινους» και στο 93’ ο Γιουνούζοβιτς ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Όσο για το πρόσωπο της αγωνιστικής ήταν ο Μάριο Γκόμες. Ο Γερμανός επιθετικός σκόραρε στο 60’ σε βάρος της πρώην ομάδας του (Βόλφσμπουργκ) και έδωσε στη Στουτγκάρδη έναν «χρυσό» βαθμό (1-1) στη μάχη της παραμονής. Οι «λύκοι» είχαν προηγηθεί στο 25’ με τον Κονοπλιάνκα, αλλά αυτό το γκολ δεν ήταν αρκετό. Για τους φιλοξενούμενους, ο Τάσος Δώνης ξεκίνησε στην βασική εντεκάδα και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Την ευκαιρία να ξεφύγει κάπως από τους διεκδικητές της δεύτερης θέσης έχασε η Λεβερκούζεν, η οποία παρά την υπεροχή και τις ευκαιρίες, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα της Φράιμπουργκ (0-0). Ο Παναγιώτης Ρέτσος ήταν στην αποστολή, αλλά δεν αγωνίστηκε καθόλου. Ισόπαλο, αλλά με σκορ 1-1, έληξε και το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας μεταξύ Χέρτα και Χόφενχαϊμ στο Βερολίνο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 38’ με πέναλτι του Κράμαριτς και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 58’ με τον Καλού.



Αναλυτικά η 21η αγωνιστική

Παρασκευή, 2/2

Κολωνία-Ντόρτμουντ 2-3
(60’ Τσόλερ, 69’ Μερέ – 35’,62’ Μπατσουαγί, 84’ Σίρλε)

Σάββατο, 3/2
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ 1-1
(58’ Καλού – 38’ πεν. Κράμαριτς)

Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν 0-0

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 1-2
(25’ Κονοπλιάνκα – 79’ Κρούσε, 90+3’ Γιανούζοβιτς)

Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 0-2
(33’ Ριμπερί, 44’ Χάμες Ροντρίγκες)

Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη 1-1
(24’ Οριγκί – 60’ Γκόμες)

Γκλάντμπαχ-Λειψία (19:30)

Κυριακή, 4/2
Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Αμβούργo-Ανόβερο (19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ