aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ζυγώνει η ώρα της αλήθειας για τον Σοφοκλέους

ΑΕΛ: Ζυγώνει η ώρα της αλήθειας για τον Σοφοκλέους

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πλησιάζει η συνάντηση του προέδρου Ανδρέα Σοφοκλέους με τους επιφανείς φίλους της ΑΕΛ. Την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η συνάντηση στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου της Λεμεσού, με την ελπίδα των φίλων της πως θα βρεθεί η λύση για να έρθει οικονομική βοήθεια και να τεθούν φιλόδοξοι στόχοι.

Το μήνυμα πάντως προς τον πρόεδρο των γαλαζοκιτρίνων, μέσα από τις συζητήσεις των οπαδών τους, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της κατάκτησης του κυπέλλου, είναι ξεκάθαρο: «Μη μας τη σπας πρόεδρε, τώρα που είμαστε στα πάνω μας…». Οι οπαδοί της ΑΕΛ είναι στα καλύτερά τους μετά την κατάκτηση του κυπέλλου και μετά τη συμμετοχή στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δεν θέλουν να σκοτίζονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή με τα διοικητικά.

Ούτε θέλουν να ξέρουν το ύψος του προϋπολογισμού. Ρίχνουν όσα μπορούν στο ταμείο και αυτό που θέλουν είναι έναν καλό λόγο από τον πρόεδρό τους και μια συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που επιθυμούν να βλέπουν την ΑΕΛ να είναι άκρως ανταγωνιστική. Η αγάπη και η αφοσίωση του προέδρου είναι δεδομένες και η κατάκτηση του κυπέλλου έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους. Παράλληλα, όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο γα τον Ανδρέα Σοφοκλέους, ο οποίος, είναι αλήθεια, για δώδεκα χρόνια κουβαλάει την ΑΕΛ στους ώμους του.

Είναι όμως τρομερή η ευκαιρία που έχει φέτος, για να ενώσει τον σύλλογο και να προχωρήσει με όσους είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα. Η ηρεμία, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πολλοί οικονομικοί πόροι, είναι το πιο δυνατό όπλο του συλλόγου, με 90 χρόνια παρουσίας σε καιρούς πολύ δύσκολους για την Κύπρο.

Η ΑΕΛ είναι πλασμένη μέσα από τη σάρκα των απλών οπαδών με χαμηλά έσοδα, που βοηθούν από το υστέρημά τους. Υπάρχει όμως και η μερίδα των φίλων του συλλόγου που κάθε χρόνο δίνει μικρές ή μεγάλες βοήθειες και ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να μην αφήσει κανέναν εκτός του τρένου της νέας περιόδου. Ο Ανδρέας Σοφοκλέους θα τα πει έξω από τα δόντια την Τετάρτη, από την άλλη όμως έχει την ευκαιρία να ενώσει όλο τον σύλλογο, δημιουργώντας επί των ημερών του νέα αρχή και ας έχει η ΑΕΛ και πάλι τον πιο χαμηλό προϋπολογισμό από τους ανταγωνιστές της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ