aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Υπόθεση… προσωπική!

ΑΕΛ: Υπόθεση… προσωπική!

Η είσοδος στον αγώνα των Σίτο Ριέρα, Άντονι Γεωργίου και Ράιαν Μαέ, οι τρεις πρώτες δηλαδή αλλαγές, σε συνδυασμό με την άψογη συνεργασία του Βέλγου φορ με τον Ντανίλο έγειραν αυτομάτως την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι τιμώρησαν στο χθεσινό ματς του Τσιρείου την αστοχία της Νέας Σαλαμίνας στο πρώτο μέρος και με δύο γκολ του Μαέ μέσα σε 9 λεπτά (73΄, 81΄) εξασφάλισαν τη νίκη 2-0 και, ασφαλώς, απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου (η ρεβάνς στις 17 Μαρτίου). «Δεν πέτυχα ξανά δύο γκολ αγωνιζόμενος ως αλλαγή. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα, με γεμίζει αυτοπεποίθηση», σχολίασε ο «χρυσός» σκόρερ της ΑΕΛ.

Το άλλο αξιοσημείωτο; Ο διαιτητής, Νικόλας Νεοκλέους, μόνο αυτός είδε παράβαση του Πσισιέ στον Ντανίλο στο 27΄. Μάλιστα, πήγε να δει τη φάση στο μόνιτορ και δεν άλλαξε την απόφασή του.

Πάμε πιο κάτω: Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν δύο παντελώς διαφορετικά… πρόσωπα. Στο πρώτο μισό του 90λεπτου, ανέπτυξαν αυτοματισμούς, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανίχνευσαν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, βλέποντας ωστόσο την μπάλα να σταματά δύο φορές στο οριζόντιο δοκάρι. Αρχικά σε εκτέλεση πέναλτι του Ντανίλο στο 31΄ και δύο λεπτά ακολούθως σε πλασέ του ίδιου παίκτη, με τον Κέρκεζ να διώχνει την μπάλα στη γραμμή, αφού πρώτα χρειάστηκε τη βοήθεια του δοκαριού! Παρόμοια φάση και αυτή στο 59’. Ο Ντουβεντρού έκανε το πλασέ και (με εξουδετερωμένο τον Βοζίνια) ο Κέρκεζ εκ νέου έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Όταν έμεινε πίσω στο σκορ άλλη μία φορά δεν αντέδρασε.

Οσον αφορά στην ΑΕΛ, τώρα, πήρε στροφές μετά το 60΄. Χρονικό σημείο που ο Αβντιγιάι σημάδεψε το δοκάρι σε κεφαλιά, με την εν λόγω φάση να αποτελεί αφετηρία για αντεπίθεση. Η ομάδα του Κέρκεζ «ξύπνησε», πέτυχε δύο τέρματα, ο Βεσελόφσκι απογειώθηκε για να αποκρούσει σουτ των Ριέρα (63’), Ντανίλο (85΄), ενώ το δοκάρι σταμάτησε κεφαλιά του Κέρκεζ (64΄). «Ηταν δύσκολο παιχνίδι. Θέλαμε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Είναι καλό το αποτέλεσμα για εμάς», παραδέχθηκε ο κόουτς της ΑΕΛ, παραδεχόμενος ότι η ομάδα του δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο. «Δεν τελείωσε κάτι, σε 15 μέρες είναι ο επαναληπτικός για να πάμε στα ημιτελικά. Θα δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το δεύτερο ημίχρονο».

Την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα, από την άλλη, εξέφρασε ο Σάββας Δαμιανού. «Με βάση τη συνολική εικόνα της ομάδας, νιώθουμε αδικημένοι. Όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο, όταν δεν κάνεις τις ευκαιρίες σου γκολ θα το πληρώσεις. Το παιχνίδι τελείωσε. Σηκώνουμε κεφάλι», είπε μεταξύ άλλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ