aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Βυθίζεται, αλλά… ανεβαίνει με ορμή

ΑΕΛ: Βυθίζεται, αλλά… ανεβαίνει με ορμή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Από τις ομάδες του πρώτου «βάθρου», η ΑΕΛ έχει τον μικρότερο προϋπολογισμό, αλλά αυτό δεν της αφαιρεί το δικαίωμα να κυνηγήσει ένα από τα εισιτήρια που θα την στείλουν για δεύτερη σερί περίοδο στην Ευρώπη. Ο Ντούσαν Κέρκεζ συμπληρώνει ήδη 20 μήνες στον πάγκο της ΑΕΛ και έχει αποδείξει πως με σκληρή δουλειά, μπορούν να γίνουν και υπερβάσεις. Ανέλαβε στις 5 Μαρτίου του 2018 και τον επόμενο χρόνο, κατάφερε να εξασφαλίσει ένα από τα εισιτήρια, που την οδήγησαν στην Ευρώπη, ενώ κατέκτησε και το κύπελλο τον Μάιο του 2019. Η ζωή στην ΑΕΛ ήταν ανέκαθεν ένας μαραθώνιος με πολλά εμπόδια και αυτό συμβαίνει και τώρα, όπου πολλοί την αμφισβητούν, ενώ περνάει και το «μαρτύριο» με την αποχή των φιλάθλων, του πιο ζωντανού κύτταρου της.

Το πέρασμα της ΑΕΛ, (για όσους  την μελετούν σε βάθος και με λεπτομέρεια), μέσα από την ιστορία χαρακτηρίζεται για την ικανότητα της να βυθίζεται, αλλά και να ανεβαίνει με ορμή στην επιφάνεια και να δοξάζεται. Εκεί όπου κάποιος περιμένει, πως θα μείνει στο βυθό, η ΑΕΛ παίρνει θάρρος, από τις ρίζες και την ιστορία της και ανεβαίνει. Μπορεί να ζει με επιτυχία την ακμή και να επιβιώνει και στην παρακμή. Η ιστορία, βέβαια, των γαλαζοκίτρινων άλλαξε κατά πολύ από το 2011-12 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τους χαμένους τελικούς, το χαμένο πρωτάθλημα του 2014 και ένα σωρό άλλα γεγονότα που πήραν και πάνω και κάτω την ΑΕΛ. Έμεινε πάντα όρθια και το ίδιο νοιώθουν πως θα γίνει και τώρα. Πως η κληρονομιά που  κουβαλά  πίσω της, θα της χαρίσει και άλλες λάμψεις από επιτυχίες.

Η σημερινή ομάδα, έτσι όπως παρουσιάζεται, έχει τις δυνατότητες με δυο – τρεις προσθήκες να πορευτεί μέχρι το τέλος στον στόχο της. Ο Ντούσαν Κέρκεζ, με τον δικό του τρόπο προσπαθεί να σμιλέψει τα προσόντα των ποδοσφαιριστών του, με την δίψα για διάκριση. Το 2019 έκλεισε με μια μεγάλη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, αλλά συνοδεύτηκε και από εμφανίσεις που πήραν πίσω την ομάδα. Αυτό που μένει τώρα, είναι να παρουσιαστεί βελτιωμένη το 2020 και να μπει καρφί στα μάτια όλων, πως και η σεζόν που διανύουμε μπορεί να επιφυλάξει χαρές και επιτυχίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ