aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: «Βουτιά» στα βαθιά με δέκα μήνες απραξία

ΑΕΛ: «Βουτιά» στα βαθιά με δέκα μήνες απραξία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ θα δώσει μεθαύριο το πρώτο ντέρμπι στην τρέχουσα σεζόν, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» απέναντι στην Ανόρθωση, κατά πάσα πιθανότητα δίχως τον βασικό τερματοφύλακά της Τζόσιμαρ Βοζίνια. Τη θέση του ετοιμάζεται να πάρει ο Πάτρικ Πρόσεκ, ο οποίος αποκτήθηκε ακριβώς για να υπάρχει αξιόπιστη λύση σε περιπτώσεις σαν και αυτήν. Ο Πολωνός έδειξε δείγματα γραφής στο κυπριακό πρωτάθλημα όταν υπερασπιζόταν την εστία του Εθνικού, ωστόσο το κύριο ζήτημα που προκύπτει είναι η αποχή από επίσημα ματς για 10 μήνες!

Στις 2 Δεκεμβρίου 2017 αγωνίστηκε στην ήττα των μπλε από την Αλκή στο «Αμμόχωστος» με 1-2. Ώς τις 25 Ιανουαρίου που αποχώρησε από τον σύλλογο της Άχνας δεν αγωνίστηκε ξανά και ήταν άνεργος ώς τις 4 Μαρτίου, ημέρα που αποκτήθηκε από την Κατοβίτσε. Η ομάδα της πατρίδας του, όμως, δεν του έδωσε χρόνο συμμετοχής και έτσι, η επανεμφάνισή του κάτω από τα δοκάρια θα είναι εκτός απροόπτου στο ντέρμπι με τη «Μεγάλη Κυρία».

Από εκεί και πέρα, είναι πιθανό να γίνουν και άλλες αλλαγές από τον Ντούσαν Κέρκεζ. Ο Γκαστανιάγα είναι έτοιμος και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα. Είναι δύσκολο όμως να πάρει τη θέση του Ζντραφκόσκι, ο οποίος ήταν πολύ καλός και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Επομένως είναι η θέση του Αντάμοβιτς που είναι επισφαλής στην ενδεκάδα.

Τέλος, πιο έτοιμος είναι ο Χουράδο, ο οποίος μάλλον θα πάρει θέση βασικού. Ο Ισπανός φορ ήρθε σε δύο παιχνίδια από τον πάγκο σκοράροντας και δείχνει να έχει προβάδισμα έναντι του Μυτίδη. Η τεχνική ηγεσία δούλεψε τις τελευταίες μέρες στο πλάνο και την τακτική που θα ακολουθήσει, μελετώντας τον τρόπο παιχνιδιού της Ανόρθωσης.

Κάθε αναμέτρηση, ειδικά όταν είναι εκτός έδρας είναι δύσκολη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ντέρμπι και ο Βόσνιος προπονητής θέλει η ομάδα του να είναι συγκεντρωμένη αποφεύγοντας τα λάθη, που μπορεί να στοιχίσουν. Ο Βόσνιος στηρίζει πολλά στις σωστές τοποθετήσεις των αμυντικών του, αλλά και στις ενέργειες που θα δημιουργήσουν καλές προοπτικές για να βρουν οι επιθετικοί του τον δρόμο για τα δίκτυα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ