aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Βίντεο-τραγούδι με κυπριακή ραπ κατά του ρατσισμού!

ΑΕΛ: Βίντεο-τραγούδι με κυπριακή ραπ κατά του ρατσισμού!

Την έναρξη της αντιρατσιστικής της δράσης και καμπάνιας αρχίζει η ΑΕΛ και φέτος, πιστή στα ιδεώδη που τέθηκαν από την ίδρυση της. Σε συνεργασία με το ίδρυμα ΚΕΠΑΚΥ προχώρησαν σε μία μεγάλη παραγωγή, με ένα τραγούδι ραπ που έχει θέμα τον ρατσισμό.

Οι στίχοι μάλιστα, τους οποίους ερμηνεύει ο JUΛIO, είναι στην κυπριακή διάλεκτο και στο βίντεο συμμετέχουν σε κάποια στιγμή και παίκτες της ΑΕΛ. Η όλη ενέργεια, όπως και αυτές που προηγήθηκαν, εντάσσονται στο πλαίσιο των εορτασμών των 90χρονων του σωματείου.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Παρατηρώντας πως εξαπλώνεται το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας και των διακρίσεων στην καθημερινότητά μας, η ΑΕΛ μαζί με το ΚΕΠΑΚΥ προχωρήσαμε στη δημιουργία αντιρατσιστικού φιλμ με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από το πολύπλευρο θέμα του ρατσισμού.

Οι διακρίσεις κατά των συνανθρώπων μας είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο μέσα στα γήπεδα όπου παίχτες γίνονται δέκτες λεκτικής ρατσιστικής βίας, αλλά και στην υπόλοιπη δημόσια ζωή μέσω συμπεριφορών κοινωνικού αποκλεισμού που υφίστανται συνάνθρωποι μας λόγω φυλετικής καταγωγής, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων κτλ.

Για αυτό και στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε κάθε μορφή διακρίσεων και ρατσισμού, ότι μοναδικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη και η αποδοχή της κοινωνικής πολυμορφίας και διαφορετικότητας.

Παράλληλα η συγκεκριμένη δράση σηματοδοτεί την έναρξη της αντιρατσιστικής καμπάνιας (συνέχεια της δράσης κατά του σχολικού εκφοβισμού) των ΑΕΛ-ΚΕΠΑΚΥ στα σχολεία.

Η προσπάθεια μας με το βίντεο κατά του ρατσισμού είναι ενταγμένη στις κινήσεις για τους εορτασμούς των 90 χρόνων ζωής της ΑΕΛ!».

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ